Cykelferie i medvind

Det er en af baggrundene for, at ’Toppen af Danmark’ netop nu interesserer sig for, hvordan cykelturismen i ’Lysets Land’ kan udvikles, fortæller ’cykelkoordinator’, turistchef Lene Kappelborg, Skagen.

 

Hvert år tager fem millioner tyskere på cykelferie med overnatning og de skaber en omsætning på tæt ved 10 milliarder Euro. Det fremgår af en rapport fra Cyklistforbundet som et led i projektet Naturen+.

 

”Det er en ny type cykelturister, som dukker op på veje og cykelstier i Europa. Det er kun sjældent unge med telt og rygsæk, men som regel et lidt ældre publikum, der gerne vil bo på hotel. De har en klar forventning om, at der er sørget for bagagetransport fra sted til sted”, fortæller Lene Kappelborg.

 

Rapporten fra Cyklistforbundet fastslår, at ’Lysets Land’ har gode muligheder for at udvikle cykelturismen. Det gælder især dagture, weekendture og ugeture til den ny målgruppe af ’voksne’ cykelturister, og Cyklistforbundet anbefaler udvikling og markedsføring af et kvalitetsprodukt, der indeholder overnatning af god standard og inkluderer bagagetransport, et højt informationsniveau om ruten og seværdigheder undervejs samt en ’helpline’, hvor dee kan henvende sig, hvis de kommer ud for problemer.

 

”Vi har på den baggrund afholdt en workshop om cykelturisme og pakkerejser for attraktioner, vandrerhjem, campingpladser og hoteller. Vi er enige om, at det giver god mening at intensivere arbejdet med at gøre ’Lysets Land’ til en af Nordeuropas bedste cykeldestinationer”, siger Lene Kappelborg.

Skrevet af Flemming Juul