Dårlig forbindelse trods mange fly

Det har fået Erhvervskontaktudvalget i Århus til at sende en kritik til de to operatører på ruten, SAS og Cimber Sterling, mens borgmester Nicolai Wammen har inviteret selskaberne til møde på rådhuset for at redegøre for forholdet, skriver jp.dk.

Som eksempel nævnes, at de to flyselskaber har fire afgange fra Århus på nøjagtig samme tid, nemlik kl. 7.00, 9.00, 15.40 og 20.10, mens SAS desuden flyver kl. 6.30, 7.30, 9.05 og 15.55.

 

Tilsvarende er der en række sammenfald i tiderne den anden vej, mens der midt på dagen er en periode på fem timer uden flyafgange.

 Borgmester Nicolai Wammen kalder det grotesk og siger, at byråd, erhvervsliv og uddannelsesinstitutioner ønsker større spredning for at undgå spildtid i København, ligesom det er vanskeligt at holde aftenmøde i Århus og nå tilbage til København samme dag.

Kommunikationscheferne Signe Thorup, Cimber Sterling, og Mikkel Thrane, SAS, siger, at selskaberne er positive overfor en dialog, men understreger, at afgangene er fastlagt af forretningsmæssige hensyn og hænger sammen med kundernes ønsker om de bedste flytider.

Skrevet af Flemming Juul