PIA: Flyveforbud er diskrimination


Bestyrelsesformanden for Pakistan International Airlines anklager EU for diskrimination efter af størstedelen af selskabets fly har fået forbud mod at operere i europæisk luftrum på grund af sikkerheds bekymringer. ”EU’s beslutning er diskrimination. PIA har højere sikkerhed end visse større europæiske flyselskaber” siger Tariq Kirmani

I følge PIA talsmand Mohammed Latif er EU’s hovedpunkter flådens renhed, lugtgener i kabinen, sædekomfort samt falmet bemaling på selskabets fly. Pakistans luftfartsmyndigheder mener at, PIA’s flåde af B747 og A310 som er påvirket af flyverforbudet, er i tilfredsstillende stand og burde have tilladelse til at flyve i EU. EU’s siger at forbuddet er midlertidigt, og det ophæves så snart selskabet har opgraderet sin flåde.

I 1970’erne var PIA blandt verdens top ti selskaber, men siden er det gået gevaldigt ned af bakke, og det umiddelbare klimaks er altså det europæiske flyveforbud. Ud over flyveforbudet slås PIA også med korruptionsanklager, mange fyringer forårsaget af store økonomiske problemer. PIA er netop blevet dømt til at genansætte 73 kvindelige stewardesser som var blevet fyret på grund af dårlige sprogkundskaber og ”kedeligt udseende” så som ar i ansigtet, mellemrum mellem fortænderne samt normale alders tegn.

Skrevet af

x

Læs Også

Turismenyheder.dk skriver

Hotellers indtjening presset – Rygepolitik på skilte overalt – Tivoli fik overskud – Kulturforlig på plads – Arne Jacobsen i Kolding – Eminem i Parken

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.