Petter Stordalen (forrest i midten) foran de danske medarbejdere i Spies-kontoret torsdag.

Da den flamboyante nordmand indtog Spies

Medarbejderne i Spies og det nye SunClass Airlines fik torsdag mulighed for at møde rejsekoncernens nye ejer Petter Stordalen, der indtog scenen som en anden rockstjerne.

Hotelkonge, storentreprenør, flamboyant og excentrisk milliardær. Den norske forretningsmand Petter Stordalen har mange uofficielle titler og tilnavne, og han levede fuldt op til sin nærmest rockstjerneagtige status i nordisk erhvervsliv, da han torsdag for første gang hilste på medarbejderne i det danske rejseselskab Spies og det tilhørende flyselskab, som netop er omdøbt til SunClass Airlines.

Hundredvis af medarbejdere fra Spies og SunClass Airlines var torsdag eftermiddag samlet hos Spies i Ørestad for at møde den nye hovedejer af det tidligere Thomas Cook Northern Europe. Det skete blot dagen efter, at salget af rejsekoncernen til Stordalen-selskabet Strawberry Group og kapitalfondene Altor og TDR Capital.

Som en rigtig rockstjerne lader Petter Stordalen publikum vente lidt i spænding, inden han gør sin entré på scenen foran den store trappe i stueetagen, hvor medarbejderne har taget opstilling og fylder hele trappen ud.

Mødt med stort bifald
Rockmusikken brager ud af højttalerne, medarbejderne vinker med Spies-flag og pressefotograferne står klar med kameraerne. Og så sker det endelig. Ind kommer Petter Stordalen sammen med flere mænd i mørke jakkesæt – selv er han klædt i sorte jeans, hvide sneakers, en hvid t-shirt med et dødningehoved og en blå Spies-cardigan.

Medarbejderne bryder ud i jubel, og Petter Stordalen smiler stort. ”Vi fik at vide, at det ikke var muligt. Men det var det,” råber Petter Stordalen for fulde kraft ud over forsamlingen og bliver mødt af et stort bifald og viftende Spies-flag.

Peter Stordalen er kendt for store armbevægelser, for uortodokse tøjstil og for at være en showmand, der kan levere halsbrækkende stunts til forskellige begivenheder fra hotelåbninger til personalefester. Og det er også showmanden, medarbejderne møder torsdag.

”For fire-fem uger siden gik et af verdens største rejseselskaber konkurs. På det tidspunkt tænkte jeg bare: Ja, det er dette øjeblik, jeg har ventet på,” skriger Petter Stordalen ud over forsamlingen, mens han strækker sine muskuløse arme i vejret som en sportsmand, der lige har vundet en sejr. Salen bryder ud i jubel.

”Sådan en mulighed får man kun en gang i livet. Det var så specielt, og jeg havde så meget lyst til at købe. Det handler om alt muligt andet end penge. Det handler om de ansatte og de rejsende. Virksomhedskulturen i Spies er fantastisk,” råber Petter Stordalen.

En blanding mellem en Teletubbie og Jack Sparrow
Han fortæller om sin nye bog, om nogle af sine succeser og fiaskoer i erhvervslivet. Om at det for ham ikke handler om at forfølge sine drømme, for man kan ikke vide, hvad man kommer til at drømme om på et tidspunkt. ”Jeg havde aldrig troet, at jeg skulle blive forelsket i et flyselskab,” som siger han.

Han griner og laver sjov med en kameramand, der følger Stordalen tæt under hele seancen foran medarbejderne.

”Jeg er nok nærmest en blanding mellem en Teletubbie og Jack Sparrow. Jeg elsker at rejse, og jeg er et enormt glad menneske,” lyder det fra Petter Stordalen, mens latteren bølger gennem salen.

Og sådan fortsætter det cirka 10 minutter, inden den norske entreprenør takker af og modtager endnu et stort bifald fra forsamlingen.

 

Relaterede artikler:

Dette fik Stordalen med i “Operation Bernie”

”Der kom en sms fra Petter Stordalens advokat”

Norges rejsebranche hyldede sine bedste