Justitsminister Nick Hækkerup, udenrigsminister Jeppe Kofod og transportminister Benny Engelbrecht på fredagens pressemøde.

Danmark får indrejserestriktioner for hele verden

Coronavirussens nye varianter får Danmark til med få undtagelser næsten at lukke for hele verden, blev det fredag eftermiddag oplyst. Alle danskere kan være vaccineret inden udgangen af juni.

Artiklen er opdateret med følgende: Udenrigsministeriets Borgerservice oplyste søndag: “Undtagelse fra flyveforbud for personer, som har været smittet med COVID-19. Positiv-test mellem to og otte uger gammel giver adgang til at flyve fra den 11. januar.”

”Fra og med nu går verden i rød, vi fraråder rejser til alle lande, også erhvervsrejser,” sagde udenrigsminister Jeppe Kofod på pressemødet fredag eftermiddag.

De skærpede danske rejsevejledninger gælder fra i morgen, lørdag, klokken 17 til foreløbig til den 17. januar og omfatter også erhvervsrejser.

Ligeledes er der nu kommet en sænkelse af anerkendelsesværdige formål for at udenlandske statsborgere kan rejse ind i Danmark.

Udenrigsministeren sagde også, at danskere på rejse i udlandet ikke behøver at afbryde deres rejse, men at de bør undersøge med deres rejseselskab eller flyselskab, om de kan komme hjem som planlagt.

Flyselskaberne skal som følge af de nye regler sikre, at alle passagerer, også danske statsborgere, har en negativ coronatest, der maksimalt er 24 timer gammel, inden de flyver fra udlandet til Danmark, oplyste transportminister Benny Engelbrecht på pressemødet.

Han tilføjede, at flyselskaberne kan få bøder ved at flyve passagerer fra udlandet til Danmark uden en højest 24 gamle coronatest. Dette kan også være en såkaldt lyntest, som man for eksempel kan få i lufthavne, sagde transportministeren.

Han tilføjede, at mens Danmark sidste år lukkede luftrummet, lukker man nu kun for ikke-testede flypassagerer.

En undtagelse er dog, meddelte Udenrigsministeriets Borgerservice søndag: “Undtagelse fra flyveforbud for personer, som har været smittet med COVID-19. Positiv-test mellem to og otte uger gammel giver adgang til at flyve fra den 11. januar.”

Nogle få undtagelser
”Når verden rejser, rejser virussen med. Ud fra et forsigtighedsprincip frarådes danskerne at tage ud i verden. Undtagelserne er blandt andet rejsende i grænselandet, lastbilchauffører med varer og flypassagerer i transit,” sagde udenrigsministeren. Blandt undtagelserne er også anerkendelsesværdige årsager til at rejse ud af Danmark. En af disse er for eksempel håndboldlandsholdet, der snart rejser til VM i Egypten.

Der er flere informationer på hjemmesiden Coronasmitte.dk

Danskerne er vaccineret inden udgangen af juni
Alle danskere, der tager imod tilbuddet vaccinen mod coronavirus, kan være vaccineret med andet stik senest 27. juni.

Det fremgår af en vaccinationskalender på Sundhedsstyrelsens hjemmeside, skriver TV 2.

Relaterede artikler:

”Rejsebureaubranchen trak atter det korteste strå”

”Vaccinepas er nøglen til genåbningen af Danmark”

Risikofirma kigger på risici ved rejser i år