Danmark lemper igen sine indrejserestriktioner. Arkivfoto fra den dansk-tyske grænse: Henrik Baumgarten.

Danmark fjerner sidste indrejserestriktioner

Fra 1. marts ophæver Danmark de sidste indrejserestriktioner for borgere fra EU- og Schengenlande, mens restriktioner for indrejse fra øvrige lande lempes.

Fra midnat natten til 1. marts er der ikke længere restriktioner ved indrejse i Danmark, hvis man ankommer fra et EU- eller Schengenland.

Det skriver Sundhedsministeriet i en pressemeddelelse.

Hvis man indrejser fra et land uden for EU- eller Schengen, vil der alene være krav om at få foretaget en test senest 24 timer efter indrejse, oplyses det.

Personer, der indrejser fra lande uden for EU og Schengen, og som er vaccineret med en anerkendt vaccine eller kan dokumentere, at man har været smittet med COVID-19 inden for de seneste 180 dage, er undtaget fra dette krav og kan derfor indrejse uden restriktioner. Der gælder fortsat visse undtagelser fra kravet om test efter indrejse, for eksempel for børn under 15 år, oplyser Sundhedsministeriet.

Klar med nødbremse
Lempelserne sker på baggrund af en indstilling fra Epidemikommissionen, som Epidemiudvalget har tiltrådt. Statens Serum Institut har vurderet, at indrejserestriktionerne kan lempes væsentligt i forhold til de nuværende rejserestriktioner, som udløber i dag, den 28. februar.

De nye lempede restriktioner gælder til og med den 29. marts. Der opretholdes fortsat en ”nødbremse”, som vil kunne aktiveres, hvis nye, bekymrende virusvarianter opstår. Nødbremsen er dog ikke aktiveret for nogen lande i øjeblikket, lyder det fra Sundhedsministeriet.

Danmark lempede indrejseregler 1. februar
De danske regler for indrejse blev senest lempet i starten af februar. Dermed kunne fuldt vaccinerede udlændinge, herunder krydstogtturister, indrejse uden test.

Det tiltag vil gøre en stor positiv forskel for turismen, noterede erhvervsorganisationen Dansk Erhverv i en pressemeddelelse.

Lars Ramme Nielsen, markedschef i Dansk Erhverv for turisme- og oplevelsesøkonomi, sagde i den forbindelse: ”Indtil nu har det været sådan, at skulle en tysker eller italiener for eksempel flyve til København, så skulle vedkommende selv før afrejse have lavet og betalt en test, som kan koste dyrt.”

Relaterede artikler:

Danmark lemper indrejseregler

VisitDenmark og Dansk Erhverv talte dansk turisme

”Meget på spil efter turbulente år i turistmaskinen”