Sol og Strand siger, at man har tiltrukket flere sommerhuse til udlejning, efter virksomheden sidste år afskaffede bindinger i kontrakter. Arkivpressefoto: VisitDenmark.

Danmark mangler flere sommerhuse til udlejning

Kun 40.000 af de 220.000 danske feriehuse lejes ud i dag. ”I højsæsonen kan vi ikke følge med,” siger direktøren for Sol og Strand Feriehusudlejning, der har lempet bindingerne for husejerne.

Der er økonomi i at leje sit sommerhus ud. De første 44.500 kroner er skattefrie, hvis man lejer sit sommerhus ud gennem et registreret bureau; der er fradrag – og i højsæsonen er der danske og udenlandske turister til mange flere sommerhuse end dem, der lejes ud i dag.

Det siger Per Dam, administrerende direktør for Sol og Strand Feriehusudlejning, i en pressemeddelelse. Han er også nyvalgt formand for Feriehusudlejernes Brancheforening ligesom han er i bestyrelsen for VisitDenmark.

Feriehusbranchen har gennem de seneste tre år med blandt andet coronakrisen haft en enorm vækst og aldrig haft højere udlejning – der har i højsæsonen været udsolgt, og dér kan der lejes mere ud til både danske og udenlandske feriegæster, oplyses det.

Sol og Strand Feriehusudlejning forstærker derfor nu sin pakke af tilbud til landets sommerhusejere. Både til de, der allerede lejer deres feriebolig ud gennem Sol og Strand – men også ejerne af de mange danske sommerhuse, som endnu ikke udlejer deres sommerhus.

Feriehusbranchen har en meget attraktiv vare
Sidste år var der 21 millioner kommercielle overnatninger i de danske sommerhuse og ferieboliger, der udlejes gennem Feriehusudlejernes Brancheforening. Det gav en cirka omsætning i dette segment på næsten 19 milliarder kroner.

Per Dam siger i pressemeddelelsen fra Sol og Strand Feriehusudlejning: ”Vi ser ud til at have landet endnu en stor sæson i år – selv om der er forskelle mellem landsdelene.”

Nogle steder og nogle uger har der været knap så meget gang udlejningen i år som i 2021, men feriehusbranchen står med en meget attraktiv vare, som både danske og udenlandske feriegæster for alvor har fået kig på

”I højsæsonen kan vi ikke følge med – der er ikke nok huse, og der er indiskutabelt gode økonomiske grunde til at udleje sit sommerhus ud,” siger Per Dam og tilføjer:

”Den mulighed vil vi gøre ekstra opmærksom på, nu hvor danskernes privatøkonomi i mange familier er blevet en hel del udfordret i løbet af de sidste måneder, hvor stigende renter og store prisstigninger på alt fra energi og daglige forbrugsvarer udhuler rådighedsbeløbet,” siger Per Dam.

Afskaffede bindinger
Når Sol og Strand i sin nye pakke til landets sommerhusejere justerer en række produkter og betalinger, hænger det sammen med, at Sol og Strand har oplevet det som en succes, da selskabet sidste år, ifølge egne oplysninger, afskaffede de bindinger i kontrakter, som Sol og Strand og den øvrige branche har arbejdet med i årtier.

”Det var et sats. Men vi ville gerne vise de sommerhusejere, der lejer ud gennem os, at vi er overbeviste om, at vores produkt – og det samarbejde, vi tilbyder – er så godt, at vi ikke behøver at binde sommerhusejere til kontrakter med lange opsigelsesvarsler, som det kan være dyrt at komme ud af før tid,” siger Per Dam og tilføjer:

”Hos os kan man uden omkostninger komme ud af samarbejdet inden for 30 dage, man skal selvfølgelig respektere fremtidige lejemål, der allerede er indgået. Vi samler nemlig på husejere, der er glade for at være hos os, ikke på grund af kontrakter men fordi samarbejdet fungerer. Og siden vi fjernede bindingerne, er der nu flere husejere, der vælger Sol og Strand,” siger Per Dam.

Sol og Strand, der ejes af ”Fonden Sol og Strand ved Margit og Kjeld,” udlejer cirka 6.500 privatejerede huse i Danmark. Hovedkontoret er i nordjyske Hune ved Blokhus ligesom der er 27 lokalbureauer ved de danske kyster.

 

Relaterede artikler:

Direktør forlader med kort varsel stor turismeaktør

Stor sommerhusudlejer har vokseværk

Ny dansk udlejer fordobler antal unikke sommerhuse