Sol og Strand Feriehusudlejning har hovedkontor i nordjyske Hune. Pressefoto.

Stor sommerhusudlejer har vokseværk

Efter at have opkøbt et selvstændigt bureau på den jyske vestkyst, står Sol og Strand i fremtiden for udlejningen af i alt 6.500 sommerhuse.

Siden 1995 har Karsten Fyhn drevet udlejningsvirksomhed gennem bureauet DanWest Feriehusudlejning, der videreformidler godt 500 privatejede feriehuse langs den jyske vestkyst samt ved Ringkøbing Fjord til turister og andre feriegæster.

Det lakker dog nu så småt mod enden, da Karsten Fyhn har solgt virksomheden. Den vil i fremtiden være ejet af Sol og Strand Feriehusudlejning, som med opkøbet opnår en udlejningsportefølje bestående af 6.500 privatejede feriehuse.

I forbindelse med handlen er det blevet arrangeret sådan, at Karsten Fyhn fortsætter i sit virke som direktør for DanWest Feriehusudlejning, ligesom virksomheden også fortsat vil være et selvstændigt udlejningsbureau, der har kontorer i Årgab og Søndervig.

Stærk alliance i Tyskland
I fremtiden vil Karsten Fyhn koncentrere sig om samarbejdet med sommerhusejerne, hvilket han erklærer, at han glæder sig til, da ændringen samtidig giver ham mulighed for at skrue lidt ned for aktivitetsniveauet efter, at han selv har stået for driften af DanWest Feriehusudlejning i næsten tre årtier.

”Jeg har været utrolig glad for mine år med DanWest Feriehusudlejning og er meget stolt over udviklingen, der er sket i godt samarbejde med husejere, feriegæster og vore medarbejdere. Samtidigt har det ene år taget det andet og efter 27 år med drift og fuld fart, så har jeg i samråd med min familie besluttet mig for, at det nu er tid til at finde en langsigtet løsning for DanWest’s fremtid samtidigt med, at jeg kunne drosle lidt ned.”

Han betoner ligeledes, at DanWest Feriehusudlejning og Sol og Strand vil kunne danne ”en meget stærk alliance” på det tyske marked, som forhåbentligt vil betyde, at endnu flere turister fra Tyskland i fremtiden vil booke et sommerhus på vestkysten, når de skal holde ferie i Danmark.

Fortsætter som hidtil
Indtil videre har 2022 været et godt år for DanWest Feriehusudlejning, lyder det fra Karsten Fyhn. Især påsken forløb fornuftigt, og bookingerne for resten af året peger da også i retning af, at det indeværende kan blive det bedste år nogensinde for virksomheden.

Det glæder ligeledes den administrerende direktør i Sol og Strand, Per Dam, som lægger vægt på, at driften og hverdagen hos DanWest Feriehusudlejning ikke vil ændre sig synderligt, selvom virksomheden har fået ny ejer.

”Vi ønsker ikke at lave om på noget, der virker. Tværtimod. Investeringen i DanWest sker med stor respekt. DanWest er veldrevet, og vil fortsætte som et selvstændigt brand med egen ledelse og kører videre som hidtil. Kan vi hjælpe med at tilføje nogle ekstra fordele til husejere og feriegæster, så vil vi selvfølgelig gøre dette, hvis det er noget, der styrker DanWest’ position yderligere i markedet. Vi tror sammen med Karsten på, at vores partnerskab kan være med til at øge udlejningen. Specielt på det vigtigste marked i Tyskland.”

Ifølge de officielle tal, der kommer nærmest, er der godt 200.000 sommerhuse i Danmark. Af disse bliver omtrent 40.000 udlejet via officielle kanaler. Det kan eksempelvis være medlemmerne af Feriehusudlejernes Brancheforening.

Relaterede artikler:

Boom af danskere i sommerhuse

Efterlyser flere sommerhuse til udlejning

Rejsegigant klar til nærkamp mod Airbnb