Danmark er et syv nye grønne lande på den opdaterede britiske liste over rejsevejledninger. Her er det fra Klitmøller ved Vesterhavet, foto: Henrik Baumgarten.

Danmark tilbage på grøn britisk rejseliste

Danmark er blandt syv lande som fra mandag igen bliver grøn i de britiske rejsevejledninger; der er stadig krav om coronatest før og efter ankomst. Thailand rykkes mandag til den røde britiske liste.

De britiske rejsevejledninger gælder England, der kan være justeringer for de øvrige dele af Storbritannien, altså Nordirland, Skotland og Wales.

Storbritannien er orange i de danske rejsevejledninger: ”Vi fraråder ikke-nødvendige rejser til Storbritannien på grund af høj risiko for smitte med coronavirus. Erhvervsrejser anses som nødvendige og kan derfor gennemføres. Færdigvaccinerede og tidligere smittede med fast bopæl i Storbritannien samt deres medrejsende børn under 18 år er undtaget anbefalingen om, at alle ikke-nødvendige rejser frarådes,” står der i den danske rejsevejledning for Storbritannien.

Men fra mandag den 30. august gør Storbritannien igen Danmark til et grønt rejseland. Det samme bliver tilfældet for den portugisiske øgruppe Azorerne, Canada, Finland, Liechtenstein, Litauen og Schweiz. De europæiske lande er grønne eller mørkegule i de engelske rejsevejledninger.

Det skriver blandt andet BBC og henviser til de britiske rejsevejledninger. De er opdelt i grøn, mørkegul (amber) og rød.

Stadig testkrav for lande på grøn liste
Selv om et land er på den grønne liste, er der stadig testkrav før afrejse til England.

Senest tre dage før afgang skal der tages en coronatest, der skal være negativ. Ligeledes skal den rejsende før afgang til England forhåndsbestille og betale for en COVID-19 test, der skal gennemføres efter ankomst til England, ligesom der skal forhåndsudfyldes en såkaldt ”passenger locator form.”

Og på andendagen af opholdet i England skal der også tages en coronatest.

Thailand kommer på den røde engelske liste
De nye, opdaterede engelske rejsevejledninger, der træder i kraft fra mandag, overfører både Thailand og Montenegro på Balkan fra den mørkegule til den røde engelske liste for rejsevejledninger.

De røde lande, der blandt andet omfatter Egypten, Maldiverne, Tunesien og Tyrkiet, regnes som højrisikolande som følge af coronakrisen. Rejsende fra disse lande skal blandt andet i selvbetalt coronakarantæne efter ankomst til England.

England opdaterer sine rejsevejledninger hver tredje uge. Hovedparten af verdens lande er på den mørkegule liste. Der er lempeligere regler for færdigvaccinerede.

Relaterede artikler:

Europa bliver mere gul i rejsevejledningerne

Ekspertbureau tvivler på snarlig australsk genåbning

Canada genåbner for færdigvaccinerede turister