Østrig er nu gul i de danske rejsevejledninger, dog er disse tre regioner fortsat grønne: Burgenland, Kärnten og Niederösterreich. Arkivpressefoto fra Burgenland-Tourismus.

Europa bliver mere gul i rejsevejledningerne

Hele eller dele af Sverige, Tyskland, Østrig og Bulgarien bliver gule i de nye rejsevejledninger. Ved hjemkomst til Danmark fra gule lande eller regioner skal ikke-færdigvaccinerede coronatestes.

Udenrigsministeriets rejsevejledninger har fire primære farvelægninger af lande: Grøn: Vær opmærksom, Gul: Vær ekstra forsigtig, Orange: Unødvendige rejser frarådes og Rød: Alle rejser frarådes.

”Skraveret orange” betyder, at UM fraråder ikke-nødvendige rejser til et land på grund af dets betydelige indrejserestriktioner. For Malta, der tidligere på ugen skiftede farve til skraveret orange, er der nu krav om test efter indrejse til Danmark.

Udenrigsministeriets nye opdaterede rejsevejledninger for EU- og Schengen-lande og regioner gælder fra lørdag den 28. august klokken 16 og medfører blandt andet, at følgende lande og regioner ændres til gul: Bulgarien, Liechtenstein, Slovenien, Sverige, Tyskland og Østrig. I Italien bliver disse regioner gule: Ligurien og Campania, i Schweiz: Wallis, Appenzell Ausserrhoden, Appenzell Innerhoden og Uri.

Der er stadig grønne regioner i gule lande: Tyskland: Slesvig-Holsten, Sverige: Sydsverige og Västsverige samt i Østrig regionerne: Burgenland, Kärnten og Niederösterreich.

Der gælder særlige regler for blandt andet erhvervsrejsende, færdigvaccinerede og deres medrejsende børn samt tidligere smittede, som ikke frarådes at rejse til orange lande og regioner. Der er mere info på Udenrigsministeriets hjemmeside.

Grænselandet fortsat grønt, betydelige indrejserestriktioner i Norge
Udenrigsministeriet skriver også, at selv om Sverige og Tyskland ændrer farve fra grøn til gul, vil grænseregionerne fortsat være grønne. Det omfatter regionerne Sydsverige og Västsverige i Sverige og Slesvig-Holsten i Tyskland.

Norge har fortsat betydelige indrejserestriktioner for rejsende fra Danmark og er skraveret orange i Udenrigsministeriets rejsevejledning.

”Danske rejsende, som kan indrejse i Norge, skal være opmærksomme på, at følgende regioner ændres fra grøn til gul grundet øget smitte: Møre og Romsdal, Oslo, Rogaland, Vestfold og Telemark, Vestland samt Viken. Det betyder, at danske rejsende, som har opholdt sig i de pågældende regioner som udgangspunkt skal testes i forbindelse med indrejse i Danmark,” hedder det.

Ophævelsen af COVID-19 som samfundskritisk sygdom har ikke betydning for rejserestriktionerne
Regeringens melding i dag, fredag, om, at COVID-19 ikke længere anses som en samfundskritisk sygdom og den deraf følgende ophævelse af de nationale restriktioner, får ikke indflydelse på restriktionerne, understreger Udenrigsministeriet.

Der vil således fortsat gælde de samme rejserestriktioner. ”Årsagen er, at epidemikontrollen fortsat vil tage højde for risikoen for import af smitte fra udlandet. De nuværende rejserestriktioner følger den politiske aftale af 13. april 2021 om gradvis genåbning for rejseaktiviteter, som regeringen indgik med et bredt flertal i Folketinget. Aftalen udløber ultimo oktober 2021,” skriver Udenrigsministeriet.

Forskel for færdigvaccinerede og ikke-vaccinerede
Ved hjemkomst til Danmark fra gule lande eller regioner skal ikke-færdigvaccinerede få foretaget en coronatest efter indrejse. Rejsende opfordres kraftigt til at tage en PCR-test i stedet for en kviktest ved indrejse for at styrke smitteopsporingen med deltavarianten i Danmark, lyder det fra Udenrigsministeriet.

Ligeledes anbefaler UM fortsat danskere til, hvis de rejser uden for Danmark, Færøerne og Grønland, at købe en privat rejseforsikring, der blandt andet dækker, hvis man får COVID-19 og for eksempel skal indlægges i udlandet.

Her er link til dagens opdaterede pressemeddelelse fra Udenrigsministeriet med masser af links til oplysninger i forbindelse med rejser i en coronatid, klik her.

Relaterede artikler:

Krise i Afghanistan udsætter rejsevejledninger

24 lande ændres fra rød til orange i rejsevejledninger

Flere lande bliver gule i nye rejsevejledninger