Scandic-hotellet i Glostrup er et af de ti af kædens danske hoteller, der foreløbig forbliver åbent. Arkivpressefoto.

Danmarks største hotelkæde lukker 17 af 27 hoteller

Fra 29. marts og frem foreløbig 13. april lukker Scandic 17 af sine 27 danske hoteller. Kæden hjemsender yderligere 600 medarbejdere med lønkompensation og har dermed hjemsendt 1.250.

Scandic lukker på søndag midlertidigt 17 af sine 27 hoteller i Danmark. Det sker på grund af svigtende efterspørgsel som konsekvens af corona-epidemien. Foreløbig gælder lukningerne til efter påske, oplyser Scandic.

Hotelkæden har indtil videre hjemsendt 650 medarbejdere på baggrund af den tidligere indgåede aftale mellem Dansk Erhverv og 3F, som foreløbig gælder indtil 29. marts.

Efter denne dato vil de hjemsendte medarbejdere overgå på den nye trepartsaftale om lønkompensation. Scandic vurderer, at yderligere 600 medarbejdere hjemsendes i forbindelse med de midlertidige lukninger – i alt 1250 medarbejdere vil dermed være hjemsendt på aftalen om midlertidig lønkompensation, oplyses det.

”COVID-19-epidemien har haft store konsekvenser for efterspørgslen og dermed også økonomisk for vores forretning. Det betyder, at vi nu midlertidigt lukker 17 af vores danske hoteller. Nedlukningerne er en hård, men nødvendig beslutning for at komme bedst muligt igennem denne krise. Vi har behov for konsolidering af forretningen,” siger Søren Faerber, Scandics administrerende direktør i Danmark.

Måske flere midlertidige lukninger
Scandic vil løbende vurdere den aktuelle og lokale situation og åbne hotellerne igen, når efterspørgslen er tilbage. Omvendt kan Scandic ikke udelukke, at der kan blive tale om flere midlertidige hotellukninger.

Scandic holder fortsat hoteller åbne i byer med størst efterspørgsel, og hvor aktører, offentlige såvel som private, er fuldstændig afhængig af at have nødvendig infrastruktur tilgængelig.

Lønkompensationsaftale bidrager til at sikre arbejdspladserne
”For os har det været afgørende at bevare vores dygtige og værdsatte medarbejderes jobs og dermed mange danske arbejdspladser. Her hjælper lønkompensationsaftalen. Vores aktuelle virkelighed viser tydeligt, at alle brancheaktører, uanset størrelse, er hårdt ramt af denne krise,” siger Søren Faerber og tilføjer:

“Vi appellerer fortsat til, at man fra politisk side afsøger alle muligheder for at finde løsninger, der hurtigt og smidigt kan hjælpe hele vores branche i denne yderst kritiske situation.”

Scandic har midlertidigt lukket restauranter, barer og fitnessrum. Gæsterne kan få morgenmad som take away.

Disse Scandic-hoteller vil stadig være åbne efter 29. marts:
København: Scandic Sydhavnen, Scandic Sluseholmen, Scandic Copenhagen, Scandic Glostrup og Scandic Hvidovre.

Resten af Danmark: Scandic Aarhus City, Scandic Aalborg City, Scandic Silkeborg, Scandic Kolding og i Esbjerg, Scandic Olympic.

Relaterede artikler:

Stor dansk kæde lukker midlertidigt otte hoteller

Dansk Erhverv kritiserer bookingportaler

Nyt dansk Scandic-hotel bliver forsinket