Comwell Borupgaard ved Helsingør er et af de Comwell-hoteller der foreløbig forbliver åbne, mens kæden midlertidigt lukker otte andre af sine danske kongreshoteller. Arkivfoto fra Comwell.

Stor dansk kæde lukker midlertidigt otte hoteller

Fra i dag og foreløbig til 31. marts lukker Comwell, landets største kæde af konferencehoteller, otte af sine 15 danske hoteller samt venuet Centralværkstedet i Aarhus. Comwell har mistet 90 procent af sin omsætning.

”Situationen har ramt vores branche hårdt, og vi vil gøre alt for at holde hånden under vores 1-1.200 medarbejdere. Men vi kommer til at tilpasse organisationen,” siger koncernchef Peter Schelde.

Som følge af coronakrisen lukker Comwell midlertidigt otte af sine 15 danske hoteller: Comwell Holte, Comwell Sorø, Comwell Korsør, Comwell Klarskovgaard, Comwell Middelfart, Comwell Kongebrogaarden, Comwell Kellers Park, Comwell Rebild Bakker. Desuden lukker Comwells venue, Centralværkstedet, i Aarhus også midlertidigt.

Alle steder lukkede i dag, torsdag den 19. marts, og forventes at genåbne tirsdag 31. marts klokken 10 – forudsat at der ikke kommer yderligere påbud fra regeringen.

Der vil fortsat være åbent på Comwells hoteller i Aarhus, Aalborg, Odense, Køge, Kolding, Helsingør og Roskilde.

1.200 medarbejdere
Koncernchef Peter Schelde siger i pressemeddelelsen: ”Vi har fuldt tillid til regeringens og Sundhedsstyrelsens tiltag og har hele tiden fulgt deres anvisninger.

Nu står vi så overfor en række nye påbud og initiativer, der ganske enkelt ikke gør det muligt at drive vores hoteller. Så når der nu foreligger et forbud mod forsamlinger over 10 personer, så rammer det selvfølgelig vores forretning særdeles hårdt.

Men det vigtigste er, at vi udviser samfundssind og følger regeringens tiltag i bekæmpelsen af coronasmitten,” siger Peter Schelde.

Comwell har 1.200 medarbejdere, hvor mange der for eksempel må opsiges som følge af krisen, vides endnu ikke. Der regnes i denne tid på hjælpemulighederne via regeringens og folketingets hjælpepakker.

Kunder viser stor forståelse
Koncernchefen fortsætter: ”Comwell har altid haft det privilegium at have en lang række af landets virksomheder som trofaste kunder. Ikke mindst i denne vanskelige tid, har vores kunder udvist stor forståelse for vores svære situation og har støttet os til fulde. Vi ser derfor frem til at kunne byde vores kunder velkommen tilbage på den anden side af coronakrisen.”

Videre siger Peter Schelde:

”Denne situation rammer vores branche hårdt. Også Comwell, selv om vi er en stor og økonomisk velfunderet virksomhed. Det er selvsagt alvorligt, når over 90 procent af omsætningen forsvinder stort set fra den ene dag til den anden.

Vi er i øjeblikket i fuld gang med at vurdere regeringens hjælpepakker, men jeg er bekymret for, at de ikke er tilstrækkelige. Derfor gør vi brug af alle de værktøjer og muligheder vi har for at bringe Comwell bedst muligt igennem denne ekstraordinære situation.

Vi vil gøre alt, hvad vi kan, for at holde hånden under vores medarbejdere. Men på trods af regeringens hjælpepakker og den alvorlige situation taget i betragtning, kommer vi desværre til at tilpasse vores organisation,” siger Peter Schelde.

Relaterede artikler:

Rejseekspert: Der kan gå år før branchen er tilbage

Fyringer i to store danske hotelkæder

Driftsdirektør i Comwell skifter til golf- og spahotel