Dansk bagagefirma får sikkerhedsgodkendelse

TURISME: Dansk firma har lavet forretningsmodel ud af at hente flypassagerers bagage i f.eks. hjemmet og klare check-in – så den rejsende i lufthavnen kan gå direkte til sikkerhedskontrollen. Firmaet vil gerne til andre lande.

Det danske bagageservice firma Valizo har netop fået sine sikkerhedsplaner og -procedurer godkendt af Trafikstyrelsen. Endvidere er medarbejderne blevet godkendt af styrelsen og relevante politimyndigheder, oplyser Valizo til standby.dk

Valizo siger, at det er første firma i verden, der er blevet sikkerhedsgodkendt til at kunne afhente bagage, samt stå for den normale check-in procedure, hjemme hos flyrejsende fra Danmark. Dermed slipper rejsende for at skulle stå i check-in kø i lufthavnen. De skal blot medbringe håndbagage og boardingkort og gå direkte til sikkerhedskontrollen, oplyser Valizo.

Virksomheden begyndte med bagageafhentning sidste sommer i samarbejde med Spies og dets flyselskab, Thomas Cook Airlines, til danske chartergæster. Siden er rejseselskaber som Apollo, Danski, Northlander og færøske Atlantic Airways begyndt at tilbyde denne mulighed.

”Ideen med at afhente flybagage hjemme hos folk opstod, da vi selv har haft mange oplevelser med stress, jag og at slæbe bagage når vi skulle på ferie. Derfor undersøgte vi, hvad det ville kræve at blive sikkerhedsgodkendt til at afhente bagage samt tjekke passagerne ind,” siger Lars Konrad, adm. direktør i Valizo, der arbejder med at få flere flyselskaber og rejsebureauer tilknyttet servicen. Samtidig kigger de efter flere investorer.

”Vi har ambitioner om at komme ud i verden. Dette koncept holder – ikke bare i København. I første omgang er planen at starte i Norden, men står det til os, skal der være en Valizo-service i nærmest alle lufthavne i verden. Vi vil revolutionere synet på bagage, så man på sin rejse kun ser bagagen, når man skal bruge den,” siger Lars Konrad.​