Dansk charterrejsebureau konkurs

Mellemøsten ferieCHARTERREJSEBUREAUER: Sun Tours fra Aarhus er begæret konkurs af sine tidligere ejere. I sidste måned købte stort dansk charterrejsebureau rettigheden til Sun Tours-navnet. Alle gæster kom på ferie og Rejsegarantifonden lider intet tab ved konkursen.

Sun Tours skiftede 1. december sidste år registreringsnavn til det mere ”uforpligtende” DATOSELSKABET ST A/S med adresse i Aarhus. 12. december 2014 afsagde skifteretten i Aarhus konkursdekret over det tidligere Sun Tours.

Samtidig med navneændringen havde Danmarks tredje største charterrejsebureau, Bravo Tours fra Herning, offentliggjort, at de havde købt rettighederne til Sun Tours navnet.

Peder Hornshøj sagde i går til standby.dk, at Sun Tours’ oprindelige selskab er gået konkurs, men det har Bravo Tours ikke noget at gøre med.

”Vi overtog ikke hele Sun Tours, men bl.a. kun ”brandet”, altså varemærket, Sun Tours. Og varemærket Sun Tours fortsætter. Bravo Tours har sørget for, at Sun Tours garantistillelse i Rejsegarantifonden fortsat eksisterer – via Bravo Tours’ egen garantistillelse til fonden samt at alle, der havde købt rejse med Sun Tours, kommer på ferie med Bravo Tours,” siger Peder Hornshøj.

Rejsebrancheanalytiker Ole Egholm siger til standby.dk: ”Det kommer bag på mig, at Sun Tours er blevet begæret konkurs. De havde godt nok et underskud på 1,8 mio. kr. i seneste kendte regnskabsår, 2013, men havde trods alt en bogført egenkapital på 4 mio. kr.”

Rejsegarantifondens direktør, Birgitte Fjeldhoff, sagde ligeledes i går til standby.dk: ”Det er gået økonomisk dårligt for Sun Tours, måske har ejerne ikke ønsket at putte flere penge i selskabet. Sun Tours’ aktiviteter og navn er overtaget af Bravo Tours – og efterfølgende gik Sun Tours konkurs. Men konkursen betyder ikke noget for rejsekunderne, de kommer alle af sted – så konkursen kommer ikke til at koste Rejsegarantifonden noget.”

Efter Bravo Tours overtagelse af dele af Sun Tours sidste måned, sagde adm. direktør, Peder Hornshøj, til standby.dk, at Sun Tours snart 30 år gamle varemærke skal fortsætte. Bureauet omsatte i 2014 for 160 mio. kr. og havde ca. 37.000 gæster. Bravo Tours er som Danmarks tredjestørste charterrejsebureau til sammenligning næsten fire gange større med 134.000 gæster sidste år.

Peder Hornshøj sagde i december sidste år: ”Vi fik henvendelse fra Sun Tours, om vi kunne være interesseret i at overtage deres aktiviteter. Vi kender Sun Tours godt og har arbejdet med dem i flere år når vi har delt fly til en række destinationer. Sun Tours fortsætter som et selvstændigt varemærke.”

Sun Tours blev grundlagt i 1985 af Lars Glavind og Jørgen Fast. Lars Glavind fortsætter som direktør i Sun Tours efter Bravo Tours overtagelse.

Sun Tours arrangerer primært traditionelle charterrejser, men har også campingrejser til Sydeuropa, skirejser til Andorra samt golfrejser til Tyrkiet.

Bravo Tours blev grundlagt i 1998 af Peder Hornshøj og Henrik Søndergaard, sidstnævnte er i dag direktør for Primo Tours, der i september sidste år overtog Århus Charter.