Dansk firma vinder international flypris

Det danske firma BBHS har bl.a. sine bagageløsninger i Billund Lufthavn.

LUFTFART: Et dansk firma landede onsdag ’højprofileret international innovationspris’ for udvikling af system til bagagehåndtering i lufthavne.

Det danske firma BBHS, der også kalder sig Intelligent Baggage Handling, vandt onsdag innovationsprisen ved IATA-IGHC’s Ground Handling Conference – selskabet var blandt de tre nominerede i sin kategori, som 800 af verdens ledere inden for civil luftfart kunne stemme på ved IATA-konference i Bangkok.

“Vi er stolte og meget glade. Det er den største anerkendelse, vi kan opnå for vores nye system til fremtidens bagagehåndtering,” siger Martin Sattrup Christensen, koncernchef i BBHS.

Det er IATA, International Air Transport Association, der sætter standarder for lufthavne og flyselskaber og repræsenterer 265 flyselskaber og 83 procent af al civil passagertrafik, der har hædret BBHS. Det sker for at præsentere ’den største udvikling på området i 50 år og for at bringe bagagetransport ind i det 21. århundrede’, hedder det i pressemeddelelse.

Førstepladsen til BBHS har allerede kastet nye henvendelser af sig fra både lufthavne og flyselskaber. Blandt andet har et af USA’s største flyselskaber – Star Alliance-medlemmet United Airlines – meldt sin ankomst til Danmark for at forhandle en testkontrakt.

BBHS vurderer, at en vækst på en halv milliard kr. inden for 3-5 år er realistisk. En enkelt aftale handler typisk om et tocifret millionbeløb. “Men potentialet i en aftale med United er et trecifret millionbeløb over fem år. Vi er også blevet bedt af Gardermoen Lufthavn i Oslo om komme med forslag til, hvordan vores system kan integreres hos dem,” siger Martin Sattrup Christensen.

BBHS’ løsning handler om at systematisere bagagehåndtering i lufthavne, som i dag ofte er manuel og hårdt for medarbejderne. BBHS-løsningen kan integreres så bagagetransporten foregår skånsomt til og fra terminaler og fly.

Systemet giver mulighed for at hæve standarden for arbejdsmiljøet i forhold til at få skader af det tunge slæbearbejde med bagage, hedder det.

BBHS, der har hovedkontor i Hedehusene udenfor København, har over 20 års erfaring med luftfart, flyselskaber, lufthavne og transport af bagage.

BBHS arbejder for at nedsætte omkostninger, arbejdsskader og tidsforbrug i bagagetransport.