Brøchner Hotels åbner næste år for første gang udenfor København – det sker i Aarhus med hostellet Book 1, der bliver et af byens største kommercielle overnatningssteder. Foto: Brøchner Hotels.

Dansk hostel blandt mest lovende nyåbninger i 2020

Blandt de kommende åbninger næste år i den danske hotelbranche, er én inkluderet på ny liste fra engelsk avis med blot ti nyåbninger verden over i 2020.

Lidt forsinket i forhold til det bebudede, slår Brøchner Hotels til april næste år for første gang dørene op udenfor København.

Book1 Design Hostel i Aarhus får både normale hotelværelser og et par sovesale med plads til op til 46. Navnet Book1 skyldes blandt andet, at det nye hostel er i bygningen i Mølleparken i det centrale Aarhus, der tidligere husede byens hovedbibliotek.

Den engelske avis The Independent har udarbejdet liste over, ifølge avisen, de ti mest lovende hotelåbninger i 2020.

Som eneste bidrag fra Danmark har The Independent det kommende Book1 Design Hostel i Aarhus. Avisen skriver blandt andet, at den kender Brøchner Hotels fra et af kædens nyeste hoteller i København, Herman K ved Kgs. Nytorv i København, som Brøchner Hotels selv har udstyret med fem stjerner.

Avisen skriver nemlig i sin korte omtale af de forskellige hoteller, der åbner næste år, at bag Book1 Design Hostel står Brøchner Hotels, der blandt andet også har det smarte sci-fi Hotel Herman K.

Fordi Book1 gerne vil være et highend-hostel – fremfor et traditionelt hostel til backpackers – vil gæsterne hos Book1 for eksempel være flashpacker.  De kan overnatte i bygningen med 444 senge fordelt mellem dobbeltværelser med eget bad til et par store sovesale, pod dorms, som de kaldes, hvor den største kan have 46 overnattende gæster. Book1 får også en hip bar, sauna og food court, hedder det.

Blandt de mange valgmuligheder bliver at kvinder kan vælge overnatninger i bunk dorms eller pod dorms kun for kvinder. Når det nye hostel er i fulde omdrejninger forventer Brøchner Hotels, at det årligt tiltrækker 140-150.000 overnattende gæster, har kæden tidligere oplyst til STANDBY.dk

Brøchner Hotels har i dag 555 værelser på sine seks boutiquehoteller i København: Hotel SP34, Hotel Herman K, Hotel Ottilia, Hotel Danmark, Avenue Hotel Copenhagen og Hotel Astoria.

Også hotel i Lapland – og USA’s første landskabshotel
De øvrige ti hoteller på 2020-listen fra The Independent har yderligere et skandinavisk bidrag: Arctic Bath i den svenske del af Lapland, det åbner i januar næste år med blot 12 Arctic Bath kabiner til de overnattende gæster. Det er teamet fra svenske Treehotel der står bag Arctic Bath.

De øvrige omtalte hoteller på listen er Rosewood Little Dix Bay på De britiske Jomfruøer i Caribien, der er klar til genåbning i januar af sine 82 værelser, suiter og villaer efter orkanen Irma hærgede i 2017.

Til februar åbner Arthaus Gemmayze med 19 værelser i Libanons hovedstad, Beirut – hotellet ligger i det ifølge avisen i det trendy nabolag Gemmayze.

Til sommer skulle The Pig at Harlyn Bay i sydvestlige engelske Cornwall være klar til åbning med 26 værelser – det samme er Xigera Safari Lodge i Okavango Deltaet i Botswana i det sydlige Afrika samt Harding Boutique Hotel Ahangama på det sydlige Sri Lanka.

Efter sommerferien åbner Bai San Ho i Vietnams Phu Yen-provins ligesom The Independent fremhæver et nyt hotel, Sequoia i Adelaide, med 14 suiter på den australske sydkyst.

Sidst i det nye år kommer Ambiente, A Landscape Hotel, ved byen Sedona i Arizona i det sydvestlige USA. Ejerne betegner Ambiente som USA’s første landsskabshotel.

Relaterede artikler:

Danske hoteller på liste over lovende åbninger i 2020

Hotelkæde klar til første åbning udenfor København

Hotel- og kursuscenter kan blive dobbelt så stort