Eksempel på sovesal, pod dorm, som det kaldes, på Book1 Design Hostel, der åbner i Aarhus til marts næste år. Gennem vinduet anes Aarhus' kunstmuseum, Aros. Pressefoto: Brøchner Hotels.

Hotelkæde klar til første åbning udenfor København

Til marts næste år åbner Brøchner Hotels for første gang udenfor hovedstaden. Book1 Design Hostel i Aarhus får både normale hotelværelser og et par sovesale med plads til op til 46.

Book1 Design Hostel bliver navnet på Brøchner Hotels’ første knopskydning udenfor København – navnet skyldes blandt andet, at det nye hostel er i bygningen i det centrale Aarhus der tidligere husede byens hovedbibliotek.

Det kommende Brøchner-hostel i Aarhus bliver et af byens største kommercielle overnatningssteder. Det får plads til lidt under 500 overnattende gæster – fordelt på i alt 82 værelser, fra dobbeltværelser med eget bad til et par store sovesale, pod dorms, som de kaldes, hvor den største kan have plads til 46. Men salene kan også gøres mindre.

Det nye hostel får blandt andet 24 dobbeltværelser, fire hostel-suiter samt sovesale, pod dorms og bunk dorms, som de kaldes, med plads til fra fire, seks, otte, ti og op til 14 overnattende gæster, i alt bliver der her 396 senge. Totalt bliver der 482 sovepladser i det kommende hostel. Nogle af sovesalene kan også gøres større, så der bliver plads til 46 i den største.

Navnet gav sig selv
”Navnet på vores nye hostel gav næsten sig selv,” siger Brøchner Hotels administrerende direktør, Nickolas Krabbe Bjerg, der tiltrådte i foråret som afløser for Karim Nielsen:

”Først og fremmest er Book en henvisning til det tidligere hovedbibliotek, der indtil 2015 var i bygningen. Book og 1 henviser også til at reservere én seng, en hel sovesal, et værelse eller suite, som det nye hostel også tilbyder.”

Book1 Design Hostel bliver et hidtil uset hostelkoncept, der udover at give bygningen nyt liv med unikt og anderledes design, også vil skabe oplevelser med events, nye mad- og barmuligheder til både hostelgæster og lokale, tilføjer Nickolas Krabbe Bjerg.

Også værelser kun for kvinder
Brøchner Hotels kommer efter sommerferien med priserne for overnatning på kædens første hostel. Men allerede nu modtages mails med forespørgsler, hvorefter der kommer svar retur med prisen.

Blandt de mange valgmuligheder bliver at kvinder kan vælge overnatninger i bunk dorms eller pod dorms kun for kvinder.

Hotelkæden har fundet inspiration til sine ”pod dorms” fra udenlandske såkaldte pod– og capsule-hoteller, hvor man sover i samme rum som andre, men naturligvis i sin egen seng, som på Book1 er 140 centimeter brede og kan gøres mere privat ved at trække et gardin for sengen. Dermed skal for eksempel lejrskoler eller sportsklubber ikke overnatte i traditionelle køjesenge.

Moderne teknologi
Via en app kan gæsterne bruge deres egen mobiltelefon som nøgle til værelser og private skabe på sovesalen, til at tjekke ind og ud samt betale regningen for ophold og forbrug.

Når det nye hostel er i fulde omdrejninger forventer Brøchner Hotels, at det årligt tiltrækker 140-150.000 overnattende gæster, har kæden tidligere oplyst til STANDBY.dk

Brøchner Hotels har i dag 555 værelser på sine indtil nu seks boutiquehoteller i København: Hotel SP34, Hotel Herman K, Hotel Ottilia, Hotel Danmark, Avenue Hotel Copenhagen og Hotel Astoria.

Relaterede artikler:

Nyt dansk boutiquehostel får både sovesale og suiter

Nyt dansk hostel forventer 50.000 overnatninger

Brøchner Hotels får ny topdirektør fra Espresso House

Hotelkæde klar med ny direktør