Mike Sthyr, hotelchef for Pier 5, tidligere Slotshotellet i Aalborg, og hoteldirektør Anemette Bühlmann i en af hotellets to nye suiter med blandt andet badekarsudsigt til fjord og havn. PR-foto.

Dansk hotel skifter navn til Pier 5 Hotel

Slotshotellet i Aalborg, der før var drevet af First Hotels, skifter navn til Pier 5. Hotellet drives af Bühlmann-familien, der er Aalborgs største hoteloperatør og i alt driver seks jyske hoteller.

Siden 1. juli sidste år har den aalborgensiske hotelfamilie Bühlmann også håndteret Slotshotellet i Aalborg med 156 værelser. Nu skifter det navn til Pier 5 Hotel – med henvisning til adressen på kajanlægget.

Sidste år sagde koncerndirektør Danni Bühlmann blandt andet til STANDBY.DK: ”I første omgang skal hotellet renoveres. Slotshotellet skal formentlig skal have et nyt navn, men hvilket er endnu ikke besluttet.”

Det er så sket nu, med navneskiftet fra Slotshotellet til Pier. Officielt fra den 24. marts. Der er investeret et tocifret millionbeløb i modernisering og opgradering af hotellet, oplyses det i en pressemeddelelse.

I forvejen driver Bühlmann-familien Hotel Scheelsminde i Aalborg, Aalborg Airport Hotel, herregårdshotellet Nørre Vosborg ved Holstebro, Boutiquehotel Villa Provence i Aarhus samt Peak 12 Hotel i Viborg.

Genåbnes som designhotel
Når hotellet genåbnes den 24. marts som Pier 5 er det blevet to værelser mindre og har nu 154 værelser og suiter. Der er nu to nye, store hotelsuiter med panoramaudsigt over Limfjordens havnegennemløb – eventuelt fra badekarret, der er placeret i soveværelset. Suiterne har også blandt andet spise- og sofaafdeling, soveafdeling og stort badeværelse.

”Alle Pier 5’s værelser er nu topmoderniserede og opgraderet til et helt nyt niveau ned blandt andet økologisk morgenmad, SUP- og kajakoplevelser på Limfjorden, trendy og nytænkende overnatningspakker,” siger Familien Bühlmann-direktør, Anemette Bühlmann.

”Med vores placering tæt på Aalborgs restaurationsliv har vi fravalgt at udstyre Pier 5 med egen hotelrestaurant udover den fine morgenmadsrestaurant,” siger Pier 5’s hotelchef Mike Sthyr. Han vender tilbage til Aalborg, efter at have kørt Bühlmann-hotellet i Viborg, Peak 12 Hotel, siden åbningen sidste år.

Aalborgs største hoteloperatør
Slotshotellet i Aalborg var en del af Tribe Hotel Management Danmark A/S, der krakkede i juli 2020. Firmaet drev de tre sidste First-hoteller i Danmark, nemlig Hotel Kong Frederik i København, First Grand Hotel i Odense samt Slotshotellet i Aalborg.

I Aalborg overtog investorgruppen bag ejendommen i første omgang hoteldriften. Bygningen ejes af kommanditselskabet K/S Slotshotellet, som blandt andet NorCap Development og ejendomsinvestoren Michael Kaa Andersen står bag. Herfra var meldingen, at man ville finde en ny operatør til hotellet.

Med Pier 5 (Slotshotellet) i Aalborg er familien Bühlmann byens største hoteloperatør med 320 værelser. Med i regnestykket er også Hotel Scheelsminde, som familien har drevet i tre generationer, og Aalborg Airport Hotel.

Relaterede artikler:

Kendt dansk hotel skifter navn til The Lodge

“Vi har allerede set på en del danske hoteller”

Stor international kæde vil have 15 danske hoteller

Hotel skifter navn til Danmarks korteste hotelnavn