Dansk hotelkæde åbner i Berlin

Tæt på Postdamer Platz i Berlin åbner danske Guldsmeden Hotels næste år sit første hotel i Tyskland.

TURISME: Kendt dansk kæde åbner næste år hotel i den tyske hovedstad. Også næste år får kædens flagskib i København ca. 50 pct. flere værelser efter køb af genbo. Der bruges nu 35 mio. kr. på renovering af de to hoteller.

Danske Guldsmeden Hotels åbner næste år sit første hotel i Tyskland – hotellet på Postdamer Strasse ligger tæt på selve Postdamer Platz, hvor Berlin-muren løb, og er dermed tæt på Berlins centrum, Brandenburger Tor.

Ejerne af Guldsmeden Hotels, Sandra og Marc Plesner Weinert, siger til standby.dk, at de har købt hotellet i Berlin på Postdamer Strasse. Mens hotellet i dag har 50 værelser, vil det efter ombygningen til ca. 15 mio. kr. næste år komme op på ca. 80 ved at inddrage bygningens loftetage. Hotellet, som Guldsmeden Hotels selv vil drive, får bl.a. egen cafe og restaurant.

Guldsmeden Hotels overtager berliner-hotellet i februar næste år og genåbner det ca. et halvt år senere.

Udvider i København

Men også i Guldsmedens største hotelby, København, vil der ske forandringer. Kæden har netop købt genbo-hotellet til sit flagskibshotel, Axel, Hotel du Nord i Colbjørnsensgade af ejeren og direktøren, Lars Thybo.

Hotel du Nord skal nu for 20 mio. kr. ombygges til at være en del af Guldsmeden Axel, opkaldt efter Sandra og Marc Plesner Weinerts søn af samme navn.

De 65 værelser på nuværende Hotel du Nord vil fra genåbningen omkring 1. august være del af Axel, der i dag har 129 værelser og suiter.

Medarbejderne hos Hotel du Nord fortsætter hos Guldsmeden Axel, de to sammenlagte hoteller får bl.a. fælles stor gårdhave. Dialogen mellem de to hoteller om en overtagelse har stået på i et års tid.

På årsplan omsætter Guldsmeden Hotels-koncernen for ca. 200 mio. kr.

Nyt Guldsmed-hotel på vej

Den 1. oktober overtog Guldsmeden Hotels det nuværende First Hotel G & Suites med 80 værelser i Gyldenløvesgade tæt på Rådhuspladsen i København. Hotellet er nu lukket for renovering og genåbnes på et endnu ikke præciseret tidspunkt næste år.

Københavns femte Guldsmed-hotel får samme indretning og koncept med bl.a. bæredygtighed, der kendetegner kædens nuværende hoteller i ind- og udland. I dag har Guldsmeden Hotels fire hoteller i København med i alt 348 værelser.

Guldsmeden har egne eller franchise-hoteller i foreløbig København, Aarhus, Oslo, Menton mellem Nice og den italienske grænse og Bali – det nyeste Guldsmed-hotel, Eyja Guldsmeden, åbnede dette forår i Islands hovedstad, Reykjavik, med 65 værelser.