Dansk hotelkæde redder moderløse kattekillinger

Livia Aggersborg med to af de fem moderløse killinger.

HOTELLER: ”De fem killinger blev født på vores matrikel, så de var vores ansvar,” siger adm. direktør for dansk hotelkæde, der bl.a. betalte for dyrlæge. Killingerne søger nu kærlige hjem via hjemmesiden dyrevaernet.dk

I juli blev fem kattekillinger født i baggården til Guldsmeden Hotels Carlton på Vesterbrogade 66 i København.

”De blev født på vores matrikel, så de var vores ansvar,” sagde Sandra Plesner Weinert, adm. direktør og medejer af Guldsmeden Hotels, i går til standby.dk

”Vores housekeeping-personale opdagede killingerne. De holdt meget øje med dem, men de så hver dag mere ynkelige ud. Så de gav dem mad og vi ringede til Dyreværnet, ingen vidste hvad der var blevet af deres mor,” siger Sandra Plesner Weinert.

Historien om de fem kattekillingerne kom frem i går, ikke pga. Guldsmeden Hotels, men fordi Dyreværnet skrev historien på sin Facebook-side, hvilket en kvik standby.dk-læser sendte til os.

Killingerne havde ikke haft kontakt med mennesker og var derfor ganske vilde. Men Livia Aggersborg, datter til Guldsmeden Hotels’ pressechef, Kirsten Aggersborg, og super dyreven, droppede sin deltagelse på årets Roskilde Festival, og rejste tilbage til København for at passe killingerne (billedet).

”De to første killinger i kuldet blev fanget den første dag. De tre sidste blev indfanget dagen efter,” siger Kirsten Aggersborg til standby.dk og tilføjer:

”Det kostede en del blod, sved og tårer, en medarbejder måtte få stivkrampe-indsprøjtning, for killingerne var godt nok vilde! Men de faldt hurtigt til ro, for Livia er en erfaren katte-tæmmer.”

Heldigvis kunne Dyreværnet tage imod de små – nu er tre af killingerne, William, Frederik & Malle, klar til adoption og til at finde deres forevigt-hjem. De to sidste, Livia og Daniel, er fortsat hos deres plejefamilie, da de trænger til lidt ekstra tryghed, kærlighed og nusseri, oplyser hjemmesiden, dyrevaernet.dk

Dyreværnet – Foreningen til Værn for Værgeløse Dyr – blev stiftet i 1898 for at redde herreløse og hjemløse hunde fra mishandling og aflivning. I dag kan Dyreværnet huse familiedyr af næsten enhver art.

Dyreværnet samarbejder med Politi og Falck, som kan indlevere herreløse dyr til sine akutafdeling hele døgnet – det sker over 600 gange årligt. Desuden modtages et stort antal dyr fra private, som af forskellige årsager ikke længere kan passe det pågældende dyr.

Hver dag modtager Dyreværnet i snit op til ti anmeldelser om misrøgtede dyr, oplyser dets hjemmeside.