Det nye Moxy-hotel ved havnen i Bergen har 199 værelser – her er en del af personalet. Pressefoto via Core Hospitality.

Dansk hoteloperatør åbner første hotel i udlandet

Danske Core Hospitality har åbnet Moxy Bergen som sit første hotel udenfor Danmark. I forvejen håndterer Core et Moxy-hotel i København – og er på vej med hotel i København med to Marriott-varemærker.

Moxy Hotels, et såkaldt livsstilskoncept fra Marriott International og tidligere også IKEA, har netop slået dørene op i Norges næststørste by, Bergen. Hotellet med 199 værelser drives af danske Core Hospitality, mens bygningen ejes af GC Rieber Eiendom.

Core Hospitality kan drive alle hoteltyper, oplyser Core i en pressemeddelelse. Hoteloperatøren voksede ud af Zleep Hotels og har siden etableret en foreløbig mindre portefølje af hoteller; Best Western Plus i Kastrup og Moxy i København og Bergen. Blandt de offentliggjorte bekræftede projekter er det kommende Moxy Tromsø og Residence Inn Copenhagen. Residence Inn er et af Marriotts 30 varemærker, hotellet i København bliver dobbelt-brandet. Det er endnu ikke oplyst, hvad det andet Marriott-varemærke bliver.

Moxy Bergen ligger i en erhvervspark ved havnen i Bergen. Fra hotellet er der 300 meter til nærmeste letbanestation med forbindelse hvert 10. minut til byens centrum og Bergen Lufthavn.

Norges mest bæredygtige hotel
Moxy-hotel i Bergen er opført med bæredygtighedsprincipper defineret af BREEAM, en international platform, der tilbyder uafhængig tredjepartscertificering af bygningers ydeevne i bæredygtighed. Endvidere har hotellet søgt om at blive Green Key certificeret for driften.

”Da vi er det eneste designcertificerede BREEAM Excellent hotel i Norge til dato, påstår vi, at dette er det mest bæredygtige hotel i landet. Bæredygtige valg er taget gennem hele design- og byggefasen i alle BREEAM’s ni kategorier,” siger Tor Instanes, administrerende direktør i GC Rieber Eiendom, der ejer bygningen med Moxy-hotellet, og tilføjer: ”Hotellet køles med vand fra fjorden, det varmes med centralvarme, og overskudsvarmen genbruges til energi i vores køleanlæg.”

Direktør for Moxy Bergen er Monica Selvik, der i pressemeddelelsen fra Core siger: ”Vi er glade for at åbne dette smukke hotel og skal nu kapitalisere på den voksende efterspørgsel efter autentiske oplevelser. Moxy Bergen er designet til den nye demografi af rejsende og adskiller sig fra de eksisterende hoteller i byen.”

Og fra Per Denker Sørensen, administrerende direktør for Core Hospitality, lyder det: ”Nu er vi på det norske hotelmarked. Vi ser frem til at gøre hoteldriften til en succes og at sætte Bergen på Marriott-kortet.”

Relaterede artikler:

Marriott på vej med to nye hoteller i København

Hotelkrise giver kapitalstærke nye muligheder

”Jeg troede jeg var færdig med branchepolitik”