Nordic Seaplanes vil fra 5. maj igen begynde at flyve mellem København og Aarhus. Foto: © Thorbjørn Brunander Sund, Danish Aviation Photo

Dansk indenrigsrute atter på vingerne

Nordic Seaplanes med vandflyverruten mellem havnene i København og Aarhus er fra 5. maj klar med en blid genopstart med to morgenafgange og to flyvninger om eftermiddagen.

”Vi har spurgt hos vores største kunder og forsøger fra 5. maj med fire afgange om dagen at se, om der er et behov for hurtig transport mellem København og Aarhus,” siger Lasse Rungholm, administrerende direktør og kaptajn hos Nordic Seaplanes, i en pressemeddelelse og fortsætter:

”Vi fornemmer en spirende optimisme, og måske kan vi være med til at trække det hele lidt i gang igen. Vi forventer ikke voldsomt mange passagerer her og nu, men vi har indikationer på, at der planlægges stadig mere rejseaktivitet, specielt efter den 10. maj.”

”Vi har den fordel, at hele turen er overstået på cirka 40 minutter, så med de forholdsregler, vi tager, er risikoen yderst minimal. Vi tror på det, og det kan jo i hvert fald ikke blive værre end nu, hvor vi slet ikke flyver,” siger Lasse Rungholm.

Coronaklart fly
Nordic Seaplanes vil flyve om morgenen fra Aarhus klokken 07 og fra København klokken 08.15. Om eftermiddagen flyves der fra Aarhus klokken 15 og fra København klokken 16.15.

Fra den 12. maj udvides med to middagsafgange klokken 12 ud af Aarhus og klokken 13.15 ud af København.

Antallet af udbudte billetter per afgang reduceres, så der er maksimal afstand mellem passagererne. Midtersæderne vil derfor ikke blive benyttet.

Flyselskabet sørger for desinfektion, behørig afstand ved check in og overholder Sundhedsstyrelsens anbefalinger.

Nordic Seaplanes havde før coronakrisen op til 10 daglige flyvninger mellem København og Aarhus. Planen var fra i år, hvor selskabet har fået sit andet fly, også en Twin Otter, at øge fra 10 til 16 afgange på nogle dage.

Relaterede artikler:

Mellem to og fire år før dansk luftfart er tilbage

Overvejer at sætte nyt fly i hangar

Nordic Seaplanes får milliontab på coronakrise