Lars Sandahl Sørensen opfordrer regeringen ”til at skabe endnu mere klarhed for borgere og virksomheder i en svær tid." Pressefoto fra Dansk Industri: Thomas Arnbo.

Dansk Industri: Lad os få en forklaring

Regeringen og myndighederne bør give virksomheder, der i dag er tvangslukket, forklaring på, hvorfor de må vente med at åbne, siger Dansk Industris direktør og nævner Tivoli som eksempel.

”Danmark har så godt greb om coronakrisen, at genåbningens næste fase bør følge et ”åbn eller forklar-princip,” hvor virksomheder får lov til at åbne, hvis de tager de fornødne foranstaltninger – eller får en forklaring på, hvorfor de stadig skal være tvangslukkede.”

Det siger Dansk Industris administrerende direktør, Lars Sandahl Sørensen, til erhvervsorganisations nyhedsbrev.

”Danmark skal i gang med næste fase af genåbningen af samfundet. Den fase bør været styret af et ”åbn eller giv indsigt og forklar-princip”, hvor virksomhederne får lov til at genåbne eller får en forklaring på, hvorfor de fortsat skal være lukkede – og hvad de skal tage af skridt for at kunne åbne,” lyder det fra Lars Sandahl Sørensen som fortsætter:

”Vi står lige nu et sted i coronakrisen, hvor alt tyder på, at Danmark takket været en handlekraftig og resolut tidlig indsats – har klaret sig igennem første fase af coronakrisen langt bedre end de fleste andre lande. Det giver os et udgangspunkt for at komme bedre og hurtigere i gang igen. Samtidig med vi selvfølgelig hele tiden har blik for at undgå markante sundhedsmæssige tilbageslag.”

Lækket notat tog ikke hensyn til Tivoli
DI-direktøren glæder sig over, at Danmark har fået godt greb om sundhedskrisen. Deraf følger også, at virksomhederne bør få et klar svar fra myndighederne, hvis de ikke skal have lov at genåbne.

Lars Sandahl Sørensen henviser til, at der fornyelig blev lækket et notat fra Statens Serum Institut, der konkluderede, at forlystelsesparker, som eksempelvis Tivoli, ville være meget risikable at åbne.

”Problemet var bare, at der i SSI’s notat slet ikke var taget højde for alle de tiltag og investeringer, som Tivoli har sat i værk for at passe på gæsterne,” siger Lars Sandahl Sørensen og fortsætter:

”I stedet for lækkede notater og usikkerhed, så fortjener Tivoli er klart svar: Kan Tivoli åbne i næste fase – med alle de foranstaltninger, de har sat i værk, eller kan de ikke? På den måde undgår vi også de situationer, vi har set den seneste tid, med virksomheder, som fik kritik for at åbne, selv om de fulgte retningslinjerne.”

”Det er ikke en opfordring til, at nu skal vi bare give los. Men det er en opfordring til at skabe endnu mere klarhed for borgere og virksomheder i en svær tid,” siger Lars Sandahl Sørensen.

Relaterede artikler:

”Genåbning er på agendaen, men det går for langsomt”

Tyskland klar til grænseåbning til Danmark

“Kære regering: Rejsebranchen er ikke kun charter”