Dansk jul i solrige Californien

Når den ’danske’ landsby Solvang fejrer jul, så mener de det alvorligt. Hele december står i julens tegn og den helhjertede dedikation har udmøntet sig i kåringen som ’En af de mest julede byer i USA’ af Time Magazine.

”Danske rejsende er altid på udkig efter unikke, lokale og sjove oplevelser. Solvangs julefest leverer alt det kombineret med en særlig følelse af at være i vante omgivelser; en kombination som man ikke finder mange andre steder i verden,” lyder det fra Karin Gert Nielsen, chef for Solvangs danske turistkontor.

”Alle danske besøgende vil opleve en sjælden grad af gæstfrihed og åbne arme samt en masse sjove fortolkninger af vores juletraditioner. Særligt det element oplever vi som ekstremt populært blandt tilrejsende danskere.”

Som et nyt tiltag i år sætter Solvang fokus på gløgg. I weekenden den 9.-10. december vil de lokale bryggerier og vinproducenter levere deres bedste bud på juleklassikeren, og rygtet siger, at der kommer et par mere utraditionelle gløgg-fortolkninger, som blandt andet bliver lavet på øl.

onkurrencen går under navnet ’Solvang Julefest Skål Stroll’ og er angiveligt den første af sin slags på amerikansk jord.
Desuden byder årets julefest på eksempelvis ’Nisse Adventure’, en nisseskattejagt, der tager familier rundt i Solvang på jagten efter 12 gemte julenisser. Og så er der naturligvis rig mulighed for at nyde byens berømte kombination af aebleskiver og medisterpoelse.

The Landsby: Nyt hotel i Solvang

Salget af USA-rejser 70% over 2016

Kør-selv cykelferie i USA