Delvis dansk hotelkæde får fjerde hotel i Schweiz

Delvist danskejede Zleep Hotels forventer sidst i 2027 at åbne sit fjerde schweiziske hotel, denne gang i Luzern. I år får Zleep to hoteller i Schweiz og næste år endnu et.

I år åbner Zleep Hotels blandt andet nye hoteller i schweiziske Lausanne-Chavannes og ved Zürichs hovedlufthavn, Kloten. Og næste år kommer et tredje Zleep Hotel i Schweiz, denne gang i Bern-West, altså ved den schweiziske forbundshovedstad.

Og nu melder Zleeps ejer, den store tyske hotelkoncern Deutsche Hospitality, der for nylig skiftede navn til H World International, at der er et fjerde Zleep-hotel i Schweiz på vej. Det forventes at åbne i slutningen af 2027 i Luzern, der ligger cirka 50 kilometer syd for Zürich.

Zleep Hotels var indtil starten af 2019 ejet af sin danske opfinder, Peter Haaber. Han solgte det år 51 procent af Zleep til Deutsche Hospitality (nu H World International), der samme år blev overtaget af kinesiske Huazhu Group. Peter Haaber ejer stadig de resterende 49 procent af Zleep Hotels og er stadig hotelkædens administrerende direktør.

138 værelser
H World International har indgået en franchiseaftale med den schweiziske ejendomsvirksomhed Säntis Home det nye Zleep Hotel i Luzern-Emmenbrücke. Hotellet får 138 værelser.

Peter Haaber siger i en pressemeddelelse: ”Vores mål er at drive 40 Zleep-hoteller med H World International i 2027 – så vi er godt på vej.”

I dag består Zleep-kæden af 14 hoteller i Danmark, et i Spanien, et i Tjekkiet – og 10 nye hotelprojekter er allerede offentliggjort.

H World International (det tidligere Deutsche Hospitality) har udover Zleep Hotels også hotelvaremærkerne CitiGO Hotel, Steigenberger Hotels & Resorts, MAXX, Jaz in the City, IntercityHotel, Zleep Hotels, Steigenberger Icon og Song Hotels.

Der er kun et enkelt af Deutsche Hospitality’s øvrige varemærker i Danmark, nemlig firestjernede Steigenberger Alsik Hotel & Spa i Sønderborg,  der i øvrigt igen-igen skal have ny hoteldirektør.

I øvrigt lukkede Zleep Hotels ved årsskiftet sit hotel i Upplands Väsby mellem Stockholm og den svenske hovedlufthavn, Arlanda. Det åbnede i 2019 som hotelkædens første hotel uden for Danmark.

 

Relaterede artikler:

Zleep Hotels skal have endnu et europæisk hotel

Zleep åbner nyt dansk hotel i Hillerød

Dansk hotelkæde lukker sit første hotel i udlandet