Dansk minister stiller krav til Turkish Airlines

Politiken beskrev i weekenden problemer med sikkerheden i Turkish Airlines. 13 udenlandske piloter fra selskabet fortæller, hvordan mange tyrkiske piloter er elendige til engelsk og har svært ved at flyve uden hjælp fra autopiloten.

 

I februar 2009 styrtede fly fra Turkish Airlines før landing i Amsterdam – fordi piloterne ifølge havarirapporten ikke fulgte procedurer og ikke havde tilstrækkelig træning.

 

Selv om Trafikstyrelse hidtil ikke har kendt til problemer med Turkish Airlines, mener transportminister Henrik Dam Kristensens, at kritikken er så ”alvorlig”, at styrelsen må reagere.

 

Da Trafikstyrelsen blev forelagt Politikens oplysninger om Turkish Airlines, fik det styrelsen til at foretage inspektioner af fly fra Turkish Airlines i København.
 
Ifølge kommunikationschef i Trafikstyrelsen, Thorbjørn Ancker, har inspektionerne ikke påvist sikkerhedsproblemer. Styrelsen vil nu kontakte EU’s luftfartssikkerhedsagentur EASA for at høre, om de har rapporter om sikkerhedsproblemer.

 

Adm. direktør for Turkish Airlines, Temel Kotil, afviser problemer med sikkerheden i flyselskabet. Politiken har interviewet 13 udenlandske piloter, der det seneste år har arbejdet i Turkish Airlines. De er forfærdede over mange af de tyrkiske piloter i Turkish Airlines, som ifølge deres mening taler elendigt engelsk.

 

Skrevet af redaktionen