Mads Stendorf Hansen, tidligere turistchef og chef for kultur og events i Esbjerg Kommune, bliver ny i spidsen for foreningen af danske vandrerhjem, Danhostel. PR-foto.

Dansk overnatningskoncern klar med ny førstemand

Fra 1. marts er Mads Stendorf Hansen ny i spidsen for Danhostel. Han får titel af sekretariatschef, mens forgængeren, der stoppede fordi han ikke ville gå ned i løn, var administrerende direktør.

Danmarks største fællesskab af vandrerhjem, Danhostel, der i øjeblikket har 62 medlemmer med over én million årlige overnatninger, har ansat Mads Stendorf Hansen som sekretariatschef med start 1. marts.

Mads Stendorf Hansen har en baggrund som turistchef og chef for kultur og events i Esbjerg Kommune ligesom han ifølge pressemeddelelse fra Danhostel har stor viden og erfaring med arbejdet med det politiske, private investeringer og frivillige organisationer.

Om sit kommende nye job siger Mads Stendorf Hansen i pressemeddelelsen:

”Danhostel-kæden er på mange måder svaret på, hvad gæsterne i dag og fremover vil have mere fokus på, nemlig oplevelser, bæredygtig udvikling og moderne værelser med fleksible muligheder. Denne positive udvikling vil jeg gerne bidrage til.”

Og Danhostels bestyrelsesformand, Poul Kristian Mouritsen, tilføjer:

”Vi er glade for at ansætte Mads. Hans brede erfaring og hans stærke relationelle kompetencer giver os gode muligheder for fortsat at skabe vækst i hostelovernatninger, som i dag er en af de mest fremgangsrige overnatningsformer i Danmark.”

De 62 danske hostels Danhostel-kæden har en årlig omsætning på over 425 millioner kroner fra sine cirka en million årlige overnatninger. Gæsterne er blandt andet familier og feriegæster, møder, lejrskoler, sports- og fritidsgrupper samt håndværkere.

Danhostel har sekretariat i ”Turismens Hus” på Frederiksberg sammen med blandt andre Horesta, Danmarks Rejsebureau Forening, Best Western, Foreningen af Forlystelsesparker i Danmark, Danske Sommerhusudlejere, Bocuse d’Or og Green Key.

Forgænger sagde nej til lønnedgang
Mads Stendorf Hansen afløser Ole Andersen, der nåede fem år som administrerende direktør for Danhostel.

Ole Andersen, der kom til Danhostel fra job som salgs- og marketingdirektør hos Wonderful Copenhagen, meddelte i august sidste, at han stoppede som administrerende direktør for Danhostel efter bestyrelsen ændrede indholdet i direktørstillingen – med blandt andet en mindre lønpakke.

Den ønskede Ole Andersen ikke – og han sagde i august sidste år til STANDBY.dk:

”Da jeg startede i Danhostel var det en forening med store problemer. Så da de ansatte mig som direktør, ansatte de én som var lidt ”tungere” end normalt. Nu har jeg ryddet op og skabt resultater – og så er det nok foreningslogikken, der tager over, så man nu vil have en ny direktør på et lavere niveau. Og dét kunne jeg ikke se mig selv i, så jeg sagde nej tak.”

Relaterede artikler:

Danhostel endnu ikke klar med ny direktør

Danhostels-direktør ville ikke gå ned i løn

Dansk hostel blandt mest lovende nyåbninger i 2020