Dansk politi udsteder 2.500 nødpas

0

pas bikini ferieTURISME: Hvert år udsteder politiet i lufthavnene i København og Billund 2.500 nødpas til danske statsborgere. Der er forskellige regler for gyldigheden. USA accepterer ikke danske nødpas.

Flere lande har forskellige krav til passets løbetid. F.eks. kræver Bulgarien og Kroatien, at det er gyldigt i mindst tre måneder efter danskerne har forladt landet. Og nogle lande, f.eks. USA og Thailand, kræver at også spædbørn har eget pas.

”Selv om paskontrollen er afskaffet ved ind- og udrejse til 19 af de 26 Schengen-landene, skal man huske sit pas, bl.a. for kunne bevise sit danske statsborgerskab,” siger Spies informationschef, Torben Andersen.

Ikke alle EU-lande deltager i Schengen-landenes passamarbejde. Personkontrollen ved grænserne er ikke ophævet i Storbritannien, Irland, Cypern, Bulgarien, Rumænien og Kroatien.

”Kattelemmen for danske statsborgere er et stempel i passet med en forlængelse af udløbsdatoen eller et nødpas til 600 kr., som kommunerne kan udstede – alternativt redder politiet i lufthavnene i København og Billund hvert år rejsen for over 2.500 danskere med et stempel eller et nødpas. Det sidste accepteres ikke af USA,” siger Torben Andersen.

Skal man rejse oversøisk på ferien, er kravene til passets udløbsdato ofte strammere end i Europa. F.eks. kræver myndighederne i Thailand og Dubai, at udløbsdatoen for ens pas ligger mindst seks måneder efter hjemrejsen.

DEL ARTIKLEN
  •  
  •  
  •  

Skriv en kommentar

Be the First to Comment!

Notify of
avatar
wpDiscuz