Dansk rejseboom til USA

USA, Fort Snelling, Bloomington, MinneapolisTURISME: Mens der i 2014 var over 300.000 danske ankomster til USA, spår direktøren for Discover America Danmark, at tallet allerede i 2021 rammer den halve million. New York City får dansk repræsentation.

Mange danskere elsker USA – landet har i en årrække været største oversøiske rejsemål for danskerne. I 2014 kom tallet for første gang over 300.000 – i alt blev det til 305.331 danske ankomster til USA, en stigning på over 13 pct. i forhold til 2013.

De amerikanske statistikere tæller ikke så hurtigt, så tallet for sidste år er endnu ikke klart – de eneste tal for sidste år er for de fire første måneder. Her var der 104.000 danske ankomster, en stigning på over 16 pct. i forhold til samme periode i 2014.

Ved åbningen af SAS nye rute mellem København og Boston, sagde USAs ambassadør, Rufus Gifford, i sin tale bl.a., at det er vurderingen hos den danske Discover America-komite, at der allerede i 2021 vil være omkring en halv million danske ankomster til USA. Tallet dækker alt fra turister, erhvervsrejsende, udvekslingsstuderende osv. Alene SAS udbyder i år 6.800 flyvninger fra Skandinavien til USA og 1,6 mio. flysæder.

Direktøren for den danske Discover America-komite, Karin Gert Nielsen, der også var med ved ruteåbningen i Københavns Lufthavn i går, bekræfter tallet og siger til standby.dk: ”Det er vores antagelse, at vi er på vej mod den halve million danske ankomster. Mange vil flyve med SAS og Norwegians direkte ruter fra Københavns Lufthavn til USA, andre vil rejse med andre flyselskaber.”

Karin Gert Nielsen er til daglig direktør i Atlantic Link, der bl.a. repræsenterer en række amerikanske destinationer på det nordiske marked. Senest har Atlantic Link landet New York & Company som kunde. Dermed skal Atlantic Link fremover repræsentere New York City i Norden.