Dansk rejsebureau i nyt opkøb

2019/08/defaultmain.jpg

Morten Lysdal Damgaard.

Morten Lysdal Damgaard.

TURISME: Hastigt voksende dansk rejsebureau køber for anden gang i år konkurrent – igen rejsebureau fra Aarhus.

I august købte Unitas Rejser fra Silkeborg – ejet af KFUM/KFUK – Connseb Travel fra Aarhus. Nu har Unitas netop købt det mindre rejsebureau Group Travel fra Aarhus, der siden 2011 har solgt grupperejser.

”Camilla Poulsen, der stiftede Group Travel, har kompetencer som produktudvikler, der passede Unitas perfekt. Vi har stor fokus på at udvikle og fintune vores produktmix,” siger direktør for Unitas Rejser, Morten Lysdal Damgaard, til standby.dk

Siden virksomhedens start i 2011 har Group Travel mistet omsætning på over en mio. kr. frem til 2015, som blev det år, hvor Group Travel lukkede regnskabsåret med underskud på tæt ved 200.000 kr.

Camilla Poulsen er efter opkøbet ansat som produktudvikler i gruppeafdelingen hos Unitas Rejser.

Morten Lysdal Damgaard afviser ikke, at Unitas er på udkig efter flere opkøb. ”Vi har altid til øjne og ører åbne, men det er ikke noget, vi opsøger aktivt,” siger han.

Unitas, hvis rødder går tilbage til 1948, har de senere år øget sin markedsandel på skole- og studierejser. Den 1. august købte Unitas aktiverne i Connseb, der solgte skolerejser, særligt på skirejser til Østrig – et af Unitas specialer.

Til standby.dk sagde Klaus Boe Østergaard for nylig: ”Vi købte Connseb for at vokse. Med købet overtager vi en konkurrent, og ser vækstpotentiale med stordriftsfordele.”

Han tilføjede: ”Med vores overtagelse af Connseb vil tunge omkostninger som f.eks. administration og drift af hjemmeside ikke mere eksistere. Connseb-navnet udfases, men vi er ikke afvisende for at købe rejsebureauer.”

Rejsebrancheanalytiker Ole Egholm sagde i forbindelse med købet af Connseb til standby.dk: ”Connseb havde i 2015 et skidt år med underskud på 647.000 kr. og tre revisoranmærkninger til regnskabet, herunder selskabets evne til at fortsætte driften og et ulovligt lån til en anpartshaver – samtidig var Connsebs egenkapital negativ.”

”Selve Unitas er et veldrevet rejsebureau med overskud de seneste syv år på gennemsnitligt over to mio. kr. på sin årlige omsætning på ca. 100 mio. kr.,” sagde Ole Egholm.