Frørup Rejser gik konkurs forleden og er blevet overtaget af det meget større busrejsebureau fra Odense, Bergholdt.dk – Arkivfoto fra Frørup Rejser.

Dansk rejsebureau konkurs – konkurrent overtager

Det fynske busrejsebureau Frørup Rejser er gået konkurs og overtaget af større konkurrent. ”Det er ikke nogen stor sag,” siger Rejsegarantifonden – det er årets tredje danske rejsebureaukonkurs.

Frørup Rejser fra Nyborg er gået konkurs og blevet overtaget af det større busrejsebureau Bergholdt.dk fra Odense, skriver Fyens.dk

Konkursen skete i fredags, men blev først rigtig kendt i dag, onsdag. I går, tirsdag, overtog Bergholdt.dk boet og vil fortsætte Frørup Rejser. Også medarbejderne følger med over til den nye ejer, oplyser Fyens.dk

Frørup Rejser, hvis hjemmeside stadig var aktiv tidlig onsdag aften uden informationer om konkursen, arrangerede dagsture i typisk Danmark samt busture med overnatning i for eksempel Tyskland og Polen.

Rejser med overnatning er pakkerejser, og arrangøren skal derfor være registreret i Rejsegarantifonden. Det var Frørup Rejser også, oplyser direktør i Rejsegarantifonden, Birgitte Fjeldhoff, til STANDBY.dk og tilføjer:

”Det er selvfølgelig trist, at de er gået konkurs, men det er ingen stor sag for Rejsegarantifonden; vi informerer om sagen torsdag på vores hjemmeside.”

I alt er omkring 650 rejseudbydere registreret i Rejsegarantifonden. Kun ganske få registrerede rejsearrangører i Rejsegarantifonden er gået konkurs i år, udover nogle flyselskaber drejer det sig om to mindre danske rejsebureauer DanTour Rejser fra sydsjællandske Borup og EU Cykelrejser fra Herning, står der på Rejsegarantifondens hjemmeside.

Længere økonomisk nedtur
Frørup Rejser, der åbnede i 1975, gik konkurs efter en længere økonomisk nedtur. Men Bergholdt.dk har overtaget virksomheden og vil videreføre navnet Frørup Rejser.

”Vi har arbejdet tæt sammen med Frørup Rejser i mange år, og vi vil fortsætte med navnet Frørup Rejser, for det navn er stærkt, når det gælder busudflugter,” siger John Bergholdt fra Bergholdt.dk i Odense til Fyens.dk

Han tilføjer, at hans firma vil sikre, at alle kunder, der har købt en rejse hos Frørup Rejser, vil komme af sted, så ingen rejsende kommer i klemme.

”Vi har især erhvervs- og foreningskunder, og derfor tror vi, at Frørup Rejser kan blive et godt supplement til vores forretning,” siger John Bergholdt.

Bergholdt.dk har fra årsskiftet 175 busser med plads til fra 12 til 83 passagerer.

Relaterede artikler:

Stort dansk rejsebureau øger fokus på busrejser

600.000 nye passagerer med danske fjernbusser

Tyskland forventer ny dansk turistrekord