Dansk start på Tour de France bliver dyr

Der skal investeres over 87 millioner offentlige kroner for at få de første tre Tour de France-etaper hertil i 2020 eller 2021. Det bliver efter alt at dømme den dyreste sportsbegivenhed for danskerne nogensinde.

Fem kommuner, tre regioner, Sport Event Denmark samt Erhvervs- og Vækstministeriet har givet tilsagn om sammenlagt 87 millioner offentlige kroner i en fælles Tour de France-kasse.

”Jeg kan ikke erindre større offentlige investeringer i en sportsbegivenhed på dansk grund, siger Lars Lundov, direktør for Sport Event Denmark, til dagbladet Politiken.

Officielt er budgettet for Tour-starten på 79,5 millioner kroner, men reelt er det langt dyrere. Budgettet dækker kun fælles udgifter, mens kommunerne må spæde til.

”Projektet medfører flere udgifter for kommunen til markedsføring, sideevents, afskærmning, vejforhold, beredskab med mere”, lyder det i et dokument fra Københavns Kommune. Hertil kommer flere statslige omkostninger i form af politiopbud, skriver Politiken.

I alt bliver de offentlige udgifter langt større end de godt 30 millioner kroner, det kostede kommunale, regionale og statslige kasser, da Giro d’Italia i 2012 startede i Herning og Horsens og mere end de 40 millioner skattekroner, det kostede at afvikle VM i landevejscykling i 2011.

Andre store begivenheder på dansk grund, som VM 2018 i ishockey og de fire kampe ved EM 2020 i fodbold, kræver en del færre skattekroner.

Giro-starten en turisme-succes

Danmark igen vært for cykel-VM