Også sønderjyske Ribe savner de udenlandske turister. Her foto fra Ribe Domkirkeplads via VisitDenmark: Torben Meyer, Esbjerg Kommune.

Dansk turistby savner de udenlandske turister

”Der kommer lidt svenskere, hollændere, franskmænd og italienere, men slet ikke som det plejer,” er meldingen fra turismeaktører i sønderjyske Ribe, en af Danmarks populære feriebyer.

Restauranterne er fyldte i Ribe, der er masser af kunder i butikkerne og i byens museer og attraktioner. Men de fleste turister er danske, normalt er turismefordelingen cirka 50-50 mellem danske og udenlandske turister.

Claus Pedersen fra Danhostel i Ribe siger til Ugeavisen.dk’s Ribe-redaktion: ”Der kommer lidt svenskere, hollændere, franskmænd og italienere, men slet ikke som det plejer. Vi har normalt en fordeling, hvor halvdelen er danskere og halvdelen udlændinge, men vi er nede på fem til ti procent udlændinge, så det gør en stor forskel.”

Han tilføjer, at august og hele efteråret ser fint ud, ”og så tror jeg, at vi henter det, vi tabte i foråret. Jeg har ikke armene hævet over hovedet, men jeg er heller ikke nede i kulkælderen,” siger Claus Pedersen.

Ribe er en del af Esbjerg Kommune og hører dermed under destinationsselskabet Destination Vadehavskysten med kommunerne Esbjerg og Fanø.

Destinations Vadehavskysten lå som nummer 11 blandt de 18 danske destinationsselskaber i VisitDenmark-analyse af danskernes ferieplaner for i år. Undersøgelsen, ”Danskernes Ferieplaner 2021,” udkom sidste måned og havde Destination Vesterhavet på førstepladsen over danskernes foretrukne rejsemål i Danmark i år. Mange danske turister vil ifølge undersøgelsen besøge mere end én dansk destination på deres ferie.

Efter Destination Vesterhavet fulgte Destination Nordvestkysten, Destination Fyn, Aarhusregionen og Wonderful Copenhagen. Destination Vadehavskysten var som nævnt nummer 11, efter Destination Limfjorden, men før Visit Nordsjælland.

Vi har hævet markedsføringsbudgettet
Fra resortet Ribe Byferie siger direktør Heidi Maimburg til Ugeavisen.dk: ”Vi sælger de få huller, vi har i kalenderen. I august plejer vores feriecenter at være godt fyldt med udlændinge, men de kommer ikke i samme udstrækning som tidligere. Vi har markedsføringsmæssigt hævet budgettet betragtelig, nu må vi se hvor vi ender.”

Ribe Camping melder om et travlt første halvår samtidig med, at de kan se ind i en fuldt booket højsæson. Herfra siger værtsparret Anne S. Hansen og Jonas Grønbech Sørensen: ”Usikkerheden om, hvor meget og hvad der åbnede i forhold til corona, har gjort, at folk har booket det sikre. Vores hytter er stort set udsolgt hele sommeren, mens der stadig er plads, hvis man kommer med telt, campingvogn eller autocamper.”

De er meget tilfredse med sæsonen på Ribe Camping, og glæder sig til, at man også er begyndt at se lidt udlændinge. ”De fleste udlændinge har booket til august, men siden grænsen åbnede, begyndte vi at få flere nationaliteter på besøg. Men der er fortsat langt til de flere end 50 nationaliteter, der i et normalt år lægger vejen forbi,” lyder det fra Ribe Camping.

Relaterede artikler:

De ti danske attraktioner med færrest besøgende

Stor forskel på danskernes feriefavoritter i Danmark

VisitDenmark-formand: 2021 måske værre end 2020