Dansk vandflyverfirma kan nu flyve charter

Nordic Seaplanes vandflyver over Aarhus

LUFTFART: Nordic Seaplanes med primærrute mellem København og Aarhus har netop fået myndighedstilladelse til charterflyvninger. Selskabet er over budget i årets første halvdel – og har flere kundetilbud i sommerferien.

Nordic Seaplanes, der i maj sidste år blev Danmarks nyeste flyselskab, kan nu også tilbyde charterflyvninger. ”Vi får charterflyvningerne passet ind i vores ruteprogram,” siger selskabets adm. direktør, flykaptajn Lasse Rungholm, til standby.dk

Lasse Rungholm, der i går var kaptajn på fire af selskabets første fem returflyvninger mellem København og Aarhus, siger, at selskabet regner på priserne for charterflyvninger.

”Vi havde for nylig en særflyvning en søndag, hvor to læger akut skulle fra København til Aarhus – men på mandag har vi reelt vores første charterflyvning. Vi flyver kunder fra København til Vejlefjord-området – efter sommerferien har vi nogle charterflyvninger, bl.a. med golfspillere,” siger han.

Hurtigst mellem København og Aarhus

Det går godt for vandflyveruten mellem havnene i København og Aarhus – ifølge Nordic Seaplanes er det den hurtigste forbindelse mellem Danmarks to største byer med en gennemsnitlig flyvetid på 40-50 minutter, afhængig af vinden.

”Vi færdiggør næste uge halvårsregnskabet. Holder belægningen og billetpriserne resten af året, ender vi med en omsætning på 15-20 mio. kr. og 8-10.000 passagerer; 95% af dem er erhvervsrejsende. Foreløbig overstiger årets passagertal og omsætning budgettet,” siger Lasse Rungholm – lillebror til Danish Air Transports medejer, adm. direktør og også flykaptajn, Jesper Rungholm.

Nordic Seaplanes foreløbig eneste fly, en ældre Twin Otter, har plads til 17 passagerer, men det er der kun, hvis der er 16 rejsende børn – så skal der også være en stewardesse ombord. Ellers har flyet plads til 12 mænd eller 15 kvinder, hvilket skyldes hensyn til flyets vægt.

Vandflyet, der også kan lande i lufthavne, må kun operere i dagslys. I denne tid betyder det fem returflyvninger om dagen mellem København og Aarhus – men i juli bliver der kun fire flyvninger.

Selskabet har planer om to ekstra fly, men dem forventer Lasse Rungholm først vil være klar i 2018, formentlig 2019, siger han til standby.dk

Sommertilbud

I juli har Nordic Seaplanes tre særtilbud, lavpris på København-Aarhus, sightseeingflyvninger over de to byer eller særpriser for uledsagede børn mellem Danmarks to største byer.