Fra venstre: Administrerende direktør Jan Hessellund fra Billund Lufthavn og Jørgen Lang, der er regionschef hos Europcar, tager førtse spadestik. (Foto: Billund Lufthavn | PR)

Biludlejere får nye faciliteter i dansk lufthavn

Første spadestik til et nyt Car Rental Center i Billund Lufthavn markerer den officielle start på byggeriet af det 35.000 kvadratmeter store center, der ventes at slå dørene op senere i år.

Efter længerevarende drøftelser blev det i sommeren 2022 bestemt, at biludlejningsvirksomhederne i Billund Lufthavn skulle flytte ud af terminalbygningen i Danmarks næststørste lufthavn, der dermed vil få frigjort plads til nye butikker og restauranter.

Torsdag blev første spadestik til et officielt nyt Car Rental Center i den vestdanske lufthavn så taget. Byggeriet er i gang, og forventningen er indtil videre, at det kommende biludlejningscenter vil blive taget i brug til oktober i år.

Centret opføres på parkeringsplads P5. Det bliver 35.000 kvadratmeter stort, og heraf vil de 2.500 kvadratmeter være under tag. Det vil huse klargøringsområder, salgskontorer samt andre faciliteter. Derudover tages der højde for den grønne omstilling og opstilles et antal el-ladestandere.

Kalder det begyndelsen på en ny æra
Det oplyses, at Billund Lufthavn, Europcar, Avis, Budget, Hertz, Sixt og Enterprise samt parkeringsselskabet Apcoa har arbejdet sammen om planlægningen af byggeriet. Meldingen er, at målet har været at få etableret et center, som er så moderne og effektivt som muligt.

Christian Øien, der er landechef og kommerciel direktør for Europcar, erklærer sig tilfreds med det forløb, som kulminerer med det første officielle spadestik.

”Processen omkring byggeriet beviser, at vi sammen kan skabe fremragende faciliteter for rejsende til og fra Danmark. Den igangværende udvikling markerer begyndelsen på en ny æra af service excellence, hvor vi stræber efter at forbedre oplevelsen for vores kunder og besøgende.”

Skal bruges til andre kommercielle formål
I tillæg til at det nye biludlejningscenter vil frigøre plads i terminalbygningen, er det også et vigtigt skridt i retning af at komme den efterspørgsel efter udlejningsbiler, som man oplever, i møde, fortæller kommerciel direktør Claus Christiansen fra Billund Lufthavn.

”Vi har set ind i høje væksttal for passagertrafikken. Og det har øget efterspørgslen for nye faciliteter til biludlejningsselskaberne. Der er traditionelt mange rejsende, som har behov for en udlejningsbil, når de lander hos os.”

”Vi har i dag en meget høj kundetilfredshed omkring oplevelsen med at leje bil i lufthavnen. Det høje serviceniveau, forventer vi at kunne fastholde og udbygge. Samtidig får vi frigivet en del kvadratmeter i terminalen, som vi kan udnytte til andre kommercielle formål,” slår direktøren fast.


Relaterede artikler:

Udviklingen ventes drevet af data og nye tendenser

Efter konflikt: Billund og biludlejere indgår aftale

Biludlejningsselskaber vrede på Billund Lufthavn