De fine placeringer ved Global Destination Sustainability Index 2021 awards’ kan styrke Aarhus’ mulighed for at markere sig som et bæredygtig rejsemål. Arkivpressefoto: VisitAarhus.

Danske byer fik miljøpriser

Ved uddelingen af Global Destination Sustainability Index 2021 awards var der i hovedkategorien og i underkategorierne priser til København, Aarhus, Aalborg og Middelfart.

Global Destination Sustainability Index 2021 awards uddeles i fem kategorier: Overall, Environment, Society, Supplier og Destination Management.

GDS-indekset, som det også kaldes, er, ifølge VisitAarhus, det førende bæredygtighedsindeks, der sammenligner indsatsen på bæredygtighedsområdet for turismedestinationer i hele verden.

”Destinationernes performance er opdelt i fire kategorier: destinationens sociale bæredygtighedspræstation, turismeerhvervets performance, turismeorganisationens strategi og initiativer, og kommunens bæredygtighedsindsats,” oplyser VisitAarhus i en pressemeddelelse.

De fem højest placerede byer i ”Overall” kategorien blev Gøteborg, fulgt af København, Aarhus, Glasgow og Reykjavik. På 20. pladsen kom Middelfart.

Kategorien ”Environment” havde Tyrol i toppen, fulgt af Helsinki, Aarhus, Aalborg og Reykjavik.

I kategorien ”Society” blev de fem i toppen Gøteborg, mens Bruxelles, Aalborg og Aarhus delte andenpladsen og København havde femtepladsen.

Supplier-kategorien havde tre til at dele førstepladsen: Glasgow, Gøteborg og nordsvenske Umeå. København og Stockholm delte andenpladsen, mens Aalborg kom ind som nummer tre.

I destination management toppede Gøteborg fulgt af Bordeaux, København, Lyon og Zürich.

Glæde i Aarhus
”Aarhus er verdens 3. mest bæredygtige turistdestination,” skriver VisitAarhus i en pressemeddelelse og konstaterer, at Aarhus har taget et kvantespring fra en 13. plads til en 3. plads på Global Destination Sustainability Index.

Denne del af GDS-indekset rangerer over 70 destinationer fra hele verden efter deres præstation på parametre inden for bæredygtighed med særlig fokus på events og konferencer, skriver VisitAarhus.

Pia Lange Christensen, direktør i VisitAarhus, siger i pressemeddelelsen: ”Med placeringen som nummer tre står vi meget stærkere i konkurrencen om tiltrækning af de store internationale konferencer og kongresser. Vi har en ambition om, at Aarhusregionen skal være førende inden for bæredygtige og grønne oplevelser, konferencer og events, og det arbejder vi målrettet på sammen med Aarhus Universitet, Aarhus Kommune og hele destinationens turismeerhverv. Så det er fantastisk, at arbejdet giver pote.”

Hele listen med Global Destination Sustainability Index 2021 awards kan ses hér.

Relaterede artikler:

Turister i europæiske storbyer har grønt fokus

Tivoli dropper næste års vintersæson

“Det man ser på hotellet genspejler Aarhus”