København, her er det Nyhavn, og Danmark står godt når det gælder bæredygtighed som vil få betydning for fremtidige rejsevalg, viser VisitDenmark-analyse. Pressefoto for VisitDenmark: Viggo Lundberg.

Turister i europæiske storbyer har grønt fokus

Klima og grønne løsninger står højt på dagsordenen i de metropolerne London, Paris, Milano og Rom. Det smitter af på de fremtidige rejsevalg, viser undersøgelse fra VisitDenmark.

Bæredygtighed vil få betydning for de fremtidige rejsevalg, som indbyggerne i fire europæiske storbyer træffer. Og Danmark står i den forbindelse godt.

Det viser analyser, som VisitDenmark har gennemført i år blandt omkring 4.400 indbyggere i Greater London, Paris, Milano og Rom.

I alle fire storbyer er der flere ”grønne idealister” end ”grønne skeptikere”. Det vil sige, at andelen, som mener, at bæredygtighed og miljøhensyn vil påvirke deres fremtidige rejsevalg, er større end andelen, der mener, at det ikke vil få betydning.

Det skriver i hvert fald VisitDenmark i en pressemeddelelse.

Der er flest grønne idealister i Paris, hvor andelen er på 55 procent. I Rom er der 48 procent og i Milano 47 procent, mens andelen i Greater London ligger på 42 procent.

Ghita Scharling Sørensen, markedschef i VisitDenmark for Frankrig og Italien, siger: ”Miljø og klima optager mange franskmænd, og emnet spiller en stor rolle politisk, men også i forhold til hvad folk helt konkret selv kan gøre. En stor undersøgelse i sommer viste, at franskmændene er mere bekymrede for miljøet end for økonomien.”

Hun peger på, at pariserne sidste år genvalgte Anne Hidalgo som borgmester. Anne Hidalgo er fra Socialistpartiet, har en grøn profil og blandt andet kørt en kampagne mod luftforurening i Paris.

 Som rejsemotiv rangerer bæredygtighed fortsat lavt
Ifølge undersøgelsen vinder bæredygtighed også frem som et reelt rejsemotiv. Blandet andet i Milano og Greater London, hvor andelen er steget signifikant, siden undersøgelsen sidst blev gennemført i 2020.

”Når man taler om bæredygtighed i Storbritannien, fylder særligt klimadagsordenen i debatten. Og især omstillingen til vedvarende energi optager briterne. Det smitter af på overvejelserne om ferie,” siger Dennis Englund, VisitDenmarks markedschef i Storbritannien.

I Greater London er andelen af grønne idealister, der prioriterer ”grønne og bæredygtige løsninger” som rejsemotiv, steget fra 11 procent i 2020 til 20 procent i 2021, oplyser VisitDenmark.

Som rejsemotiv rangerer bæredygtighed dog fortsat lavt sammenlignet med en række andre og mere klassiske rejsemotiver.

”Det er stadig den fulde ferieoplevelse, som får turisterne til at rejse, og det er også den, som skal være fremtrædende, når vi markedsfører Danmark. Vi er ikke der, hvor Danmark bliver til- eller fravalgt på grund af bæredygtighed, men bæredygtighed spiller ind som en del af det samlede billede af en destination, og her står Danmark stærkt,” siger Dennis Englund.

Attraktiv målgruppe
Ifølge VisitDenmark-undersøgelsen opfatter størstedelen af de grønne idealister i de fire metropoler Danmark som en attraktiv destination.

”Selv om franskmændene er meget miljøbevidste, stopper det dem ikke i at rejse. Men de kommer måske til at rejse på andre måder. Blandt andet er togrejser indenrigs, men også udenrigs på vej frem i Frankrig, og vi ser også en tendens til, at især yngre og børnefamilier er begyndt at tage på campingferie. Frankrig er allerede Europas andet største marked for camping, så der er stor volumen i dette segment,” siger Ghita Scharling Sørensen.

”Vores målgruppe er især veluddannede og vellønnede voksne par i de store byer, og her er der et godt sammenfald mellem de briter, som også prioriterer bæredygtighed – og har mulighed for at betale for det,” siger Dennis Englund.

Se hele VisitDenmark-undersøgelsen via dette link.

Relaterede artikler:

Danmark får stor turismeomtale på CNN

Åbner nyt dansk rejsebureau med fokus på grupper

”Konspirationsteoretikere koster jobs i turismen”