Comwell Korsør er med i samarbejdet Copenhagen Countryside, der nu vil arbejde tættere sammen med MICE-kolleger i andre dele af Danmark. Arkivpressefoto fra Comwell Hotels.

Danske erhvervsturismenetværk i online-samarbejde

Tre danske erhvervsturismenetværk går sammen om et nyt samarbejde. ”Danmark på Tværs” skal gøre det nemmere, billigere og mere udbytterigt at afvikle onlinemøder på tværs af landet.

Onlinemøder er blev en fast bestanddel af arbejdsdagen, hvilket man også har oplevet i de tre danske erhvervsturismenetværk Meet & More, MeetingLillebælt og Copenhagen Countryside.

De har base i henholdsvis Jylland og på Fyn og Sjælland og repræsenterer ifølge deres pressemeddelelse mødesteder med de nødvendige tekniske finesser, den gode forbindelse samt forplejning.

De tre netværk har valgt at gå sammen i det nye samarbejde ”Danmark på Tværs,” der skal hjælpe virksomheder samt konference- og mødesteder med at tage deres digitale arrangementer til nye højder, hedder det i en pressemeddelelse.

”Vi har set, hvordan brugen af onlinemøder stiger under coronapandemien. Derfor kontaktede vi fra Copenhagen Countryside både Meet & More og Meeting Lillebælt, der begge var begejstrede for tanken og interesserede i at deltage i dette projekt,” siger Trine Bruun fra Copenhagen Countryside.

Pia de Place fra Meet & More tilføjer: ”Vi ser naturligvis stadig, at mange holder fysiske møder. Men coronaen har været med til at skubbe til den digitale omstilling. I en tid, hvor mange møder kommer til at foregå online, var det oplagt at undersøge, hvordan vi kunne hjælpe virksomhederne med at gøre møderne mere effektive og værdiskabende.”

Sammen hver for sig – online
Danmark på Tværs tilbyder firmaer, der for eksempel spreder sig over et stort geografisk område, muligheden for at mødes i grupper hos møde- og konferencestederne. På den måde kan både nationale og internationale virksomheder være sammen hver for sig – i grupper.

Behovet for en stærkere model for onlinemøder understreges af en analyse fra konsulentvirksomheden Convinced, som viser, at 93 procent af virksomhederne regner med, at der kommer flere onlinemøder i fremtiden. Samme undersøgelse peger på, at mødekulturen i forbindelse med online-møder har betydning for, hvor effektivt møderne kommer til at fungere, hedder det blandt andet i pressemeddelelsen.

Udover en bedre mødekultur online kan det nye koncept også være med til at spare mødedeltagerne for både tid og penge i forhold til rejser og overnatninger, lyder det.

Relaterede artikler:

Offentlige annulleringer koster hoteller millioner

Øget efterspørgsel på mødesteder til mindre events

”Politianmeldt mødecenter er ikke medlem hos os”