Danske på aktiv ferie i Sydsverige

40% af danskerne peger på Sydsverige mens Bornholm med 35% er nummer to. Hvad angår familieferien bliver Sydsverige som region slået af Jylland, viser undersøgelsen, som YouGov har foretaget på vegne af VisitSweden.

 

Foruden Jylland, Fyn og øerne, Sjælland og Bornholm kunne deltagerne også inkludere det sydlige Sverige, det sydlige Norge og Nordtyskland i besvarelserne.

 

”Vi har foretaget undersøgelsen for at følge danskernes rejsevaner og bruge resultaterne i udviklingen af turistprodukter i Sydsverige. Derfor er vi utrolig glade for, at danskerne oplever Sydsverige som den mest attraktive destination for aktiv ferie i deres nærområde, da vi har haft fokus på netop at fortælle den historie,” siger Anna Kron Boysen fra VisitSweden i Danmark.

 

”At Sydsverige ligger efter Jylland med hensyn til familieferie overrasker ikke. Men at mere end en tredjedel peger på Sydsverige til familieferien viser, at danskerne er begyndt at opfatte det sydlige Sverige på linje med eksempelvis Fyn og Sjælland, når det gælder rejser i nærområdet.” 

 

48% peger på Jylland som mest attraktiv til en familieferie, mens Sydsverige med 38%  ligger foran både Fyn og Sjælland. 40% peger på Sydsverige som den mest attraktive region til en aktiv ferie fulgt af Bornholm med 35%. 42% finder København og Sjælland mest attraktiv til shopping, mens 31% her peger på Sydsverige med Göteborg og Malmö.

Skrevet af Flemming Juul