Danske turister fanget i spansk skovbrand

En af passagererne, Lene Davis, sagde til ekstrabladet.dk, at hun sammen med sin mand og fire plejebørn var på vej hjem fra Barcelona, men at de blev standset af en voldsom skovbrand ved byen La Jonquera i Girona i det nordlige Spanien, hvor flere motorveje blev afspærret.

 

Sun Tours, der har arrangeret rejsen, oplyser, at bussen fik lov at køre i morges ved ottetiden, og at alle har det godt. Udenrigsministeriets vagthavende kunne bekræfte kontakt med flere danskere i området og opfordrer danskere i området til at hente anvisninger hos de lokale myndigheder.

 

Branden opstod søndag eftermiddag og har nærmet sig byen Figueres. De lokale brandmænd kunne ikke magte opgaven alene, da branden kom ud af kontrol på grund af voldsom blæst, skriver avisen El Pais.

 

80 grupper af brandfolk er indsat for at få ilden under kontrol i samarbejde med fly, der er overført fra Zaragoza. De omkring 135.000 indbyggere i regionen har fået besked om at blive inden døre indtil videre.

 

Ifølge dr.dk var trafikken på motorvej AP-7, som forbinder Frankrig og Spanien, stort set indstillet i morges, ligesom flere tog er aflyst.

Skrevet af Flemming Juul