Danske Christoffer Öberg på vej til at modtage kæmpe krammer af ejeren af Nordic Choice Hotels, Petter Stordalen, efter danskeren er præsenteret som Årets Medarbejdere – blandt 17.000 ansatte i koncernen. Foto: Nordic Choice Hotels.

Dansker Årets Medarbejder blandt 17.000 hotelansatte

Petter Stordalens koncern Nordic Choice Hotels har netop afviklet sin Vinterkonference, hvor også Årets Medarbejder kåres. Prisen gik til dansker – der havde rykket sit bryllup for at være med.

Den 35-årige danske kok Christoffer Öberg, souschef på Clarion Hotel Copenhagen Airport, vandt søndag prisen som årets medarbejder på Nordic Choice Hotels’ store, årlige vinterkonference i Stockholm.

Den store norske hotelkoncern har 17.000 medarbejdere på sine mere end 200 hoteller – fordelt på de tre primære varemærker, Clarion, Comfort og Quality. Hertil kommer de såkaldte fritstående hoteller, der er uden for kategori, i København for eksempel Skt. Petri og det kommende Villa Copenhagen.

Klik for stort format. Christoffer Öberg, til højre, og Petter Stordalen på scenen i Globen, hvor hotelkæden holder sin årlige Vinterkonference. Foto: Nordic Choice Hotels.

Alle koncernens hoteller skal hver måned kåre månedens medarbejdere – blandt disse 12 indstilles så én til den store fælles pris, Årets Medarbejder. Prisen overrækkes af selveste Petter Stordalen og ledsages af en hilsen på 50.000 kroner.

Til Vinterkonferencen, VK, samler Nordic Choice Hotels 3.500 medarbejdere og forretningspartnere. Her får de blandt andet ny inspiration og er med til fejre de bedste hoteller og medarbejdere i koncernen. I alt uddeles der 11 priser.

Kun én pris til Danmark
Christoffer Öberg, der blev eneste danske prismodtager i år, blev Årets Medarbejder i hele koncernen for blandt andet hans arbejde med at mindske madspild. Han har eksempelvis udviklet en signatur-æblejuice, lavet på ”grimme” æbler og æbleskræller.

Men han vandt også prisen, fordi han er en vellidt leder og kollega blandt hotellets 200 medarbejdere ligesom han bringer det bedste frem i sit team, oplyser hotelkæden.

Ved prisuddelingen sagde Petter Stordalen i sin introduktion af Årets Medarbejder:

“Vinderen har taget et stort ansvar for både kolleger og vores planet. Hans vidunderlige humør og kreative løsninger har ændret måden, vi arbejde med mad på i denne virksomhed. Han har gjort madspild til guld. Han er ikke bare en souschef, han er en visionær.”

Og, fortsatte Petter Stordalen: ”Faktisk skulle han ikke være her i dag (i søndags, red). Han har fundet kærligheden, og hans bryllup skulle have været i dag. Men da han fik chancen for at deltage på VK rykkede han sit bryllup en uge frem. Dét er engagement. Han arbejder på Clarion Hotel Copenhagen Airport, og han er den venlige, nygifte og fantastiske Christoffer Öberg.”

“Stop brugen af palmeolie og mindsk forbruget af plastik”
I pressemeddelelsen fra Clarion Hotel Copenhagen Airport siger Christoffer Öberg, der har været på hotellet siden 2016:

“Jeg vidste godt, at jeg var nomineret. Men jeg havde aldrig troet, jeg ville vinde. Der er jo så mange fantastiske medarbejdere i koncernen. Det er en kæmpe ære og giver mig mere blod på tanden. Det håber jeg også det gør for mine kolleger.

Jeg havde aldrig troet, at lille mig og min æblejuice ville blive sådan en stor ting. Det viser bare, at alle kan gøre noget. Hvert eneste skridt i den rigtige retning tæller – uanset om det er at stoppe brugen af palmeolie, mindske forbruget af plastik eller finde en ny måde at bruge grimme æbler og æbleskræller på,” siger Christoffer Öberg.

11 vindere ved Vinterkonferencen
I alt uddeler Nordic Choice Hotels 11 priser ved sin vinterkonference. Blandt disse var i år:

Quality Hotel Of The Year: Quality Hotel Friends ved Stockholm.

Comfort Hotel Of The Year: Comfort Hotel Kista ved Stockholm.

Clarion Collection Hotel Of The Year: Clarion Collection Hotel Borgen i svenske Örebro.

Clarion Hotel Of The Year: Clarion Hotel Arlanda Airport.

New Hotel Of The Year: Clarion Hotel The Hub og Amerikalinjen, begge i Oslo.

Relaterede artikler:

Direktør klar til største hotel i Københavns Lufthavn

”Spies og resten af gruppen skulle holdes i live”

Dansk topdirektør stoppet i international hotelkæde