Karina Living, hentet fra den københavnske Absalon-hotelgruppe, er blevet direktør for Comfort Hotel Copenhagen Airport til 1,2 milliarder kroner, der opføres i samarbejde mellem Nordic Choice Hotels og Københavns Lufthavn. Foto: Nordic Choice Hotels.

Direktør klar til største hotel i Københavns Lufthavn

Der bliver cirka 100 jobs når Comfort Hotel Copenhagen Airport åbner næste år. Direktøren til det 605 værelser store hotel kommer fra stilling som driftsdirektør i københavnsk hotelgruppe.

Til august næste år åbner det 1,2 milliarder kroner dyre Comfort Hotel Copenhagen Airport under norske Nordic Choice Hotels.

Sådan kommer det kommende Comfort Hotel Copenhagen Airport under norske Nordic Choice Hotels til at tage sig ud – til højre på illustrationen. Til venstre er det søsterhotellet Clarion Hotel Copenhagen Airport, der før husede Hilton-hotellet i lufthavnen. Illustration: Nordic Choice Hotels.

Den 49-årige MBA-uddannede danske Karina Living er ansat som direktør, headhuntet fra stilling som driftsdirektør for københavnske Absalon Hotel Group med Absalon Hotel, Andersen Boutique Hotel og Annex Copenhagen.

Karina Living drømte i sin tid om at blive flyveleder, men blev i stedet elev hos familieejede Absalon Hotel Group, hvor hun nåede at fejre 25 års jubilæum. Efter elevtiden blev hun receptionist, så receptionschef, derefter hotelchef inden hun i 2010 fik udnævnelsen som driftsdirektør og i samme periode gennemførte den krævende MBA-uddannelse.

Karina Living, der reelt begyndte hos Nordic Choice Hotels i september, siger, at det var nogle ”fantastisk spændende år” hos Absalon-gruppen inden hun fik en henvendelse fra Nordic Choice Hotels om at stå i spidsen for det hidtil største Comfort-hotel i gruppen.

85 procent af de 605 værelser på Comfort-hotellet bliver standardværelser – i syv forskellige indretninger. Hotellet får også to suiter – samt 15 af disse XXL-værelser til for eksempel større børnefamilier. PR-foto.

Comfort er et af de tre varemærker i Petter Stordalens hotelgruppe, der også omfatter en række luksushoteller uden for kategori. I København det eksisterende Skt. Petri og det kommende luksushotel Villa Copenhagen.

”Hos Absalon var det vigtigt, at jeg kunne være med til at gøre en forskel – Absalon-gruppen er en god, familiedrevet virksomhed, som jeg var med til at renovere og få sat på københavnerkortet,” siger Karina Living til STANDBY.dk – der om sit nye job siger:

”Nordic Choice Hotels står med Petter Stordalen i spidsen som en karismatisk og visionær frontfigur for rigtig mange ting som andre hotelkæder ikke står for; her er der en særlig fokus på kultur og mennesker.”

Til august næste år åbner det 11 etager høje Comfort-hotel ved Københavns Lufthavn med den MBA-uddannede danske Karina Living som direktør. Her ses hun med sit kommende hotel i baggrunden. Pressefoto fra Nordic Choice Hotels.

100 nye arbejdspladser
Comfort Hotel Copenhagen Airport, der i denne tid opføres ved siden af Clarion-hotellet i Københavns Lufthavn, der også er et varemærke under Nordic Choice Hotels, får omkring 100 medarbejdere. De forventes fordelt på cirka 70 fuldtidsstillinger.

Karina Living har netop ansat sine to første kolleger, Daniel Matthiesen er hentet hos erhvervsrejsebureauet CWT og bliver salgschef for det nye hotel, hvor Marlene Lind skal bestride posten som PR- og marketingansvarlig.

Med sine 605 værelser – her af 15 ekstra store XXL-værelser – bliver Comfort Hotel Copenhagen Airport det største hotel ved Københavns Lufthavn. Søsterhotellet Clarion har til sammenligning 383 værelser og suiter – mens konkurrenterne fra Scandic i 2021 åbner sit lufthavnshotel, Scandic CPH Strandpark, 357 værelser.

”Comfort Hotel Copenhagen Airport, der bliver på et trestjernet plus-niveau, får udsigt til vand, fly og by – vi vil formentlig tiltrække et miks af blandt andet turister, børnefamilier og moderne forretningsrejsende,” siger Karina Living.

Klik for stort format. For også at øge profilen i Danmark var Nordic Choice Hotels medsponsor ved årets Danish Travel Awards. Fra venstre regnskabschef Henrik Wunderlich fra Clarion-hotellet i Københavns Lufthavn, salgschef Charlotte Yde fra Hotel Skt. Petri og direktør for Københavns kommende luksushotel, Villa Copenhagen, Peter Høgh Pedersen. Stående til venstre, Benedikte Sørensen, chef for Comfort Hotel Vesterbro og Jesper Olesen, general manager for Clarions hotel i luftavnen. Til højre sidder forrest Christen Bagger, Karina Living, general manager for det kommende Comfort Hotel i lufthavnen, og Jesper Stubgaard, general manager på Skt Petri. Stående til højre Karina Laurtizen, salgsdirektør i Danmark for Nordic Choice Hotels og Thomas Skov, general manager for Comfort Hotel Vesterbro. Foto: Michael Stub.

Kæmpe MICE-område
I forbindelse med opførelsen af Comfort Hotel Copenhagen Airport bygges også – i samarbejde med Clarion-nabohotellet – The Hangar.

Det bliver et stort konference- og eventområde, hvor der kan være over 2.100 i det største lokale. Det søjlefri lokale kan inddeles i fem lige store enheder – og har fuldt åbent plads til for eksempel 25 biler ved en biludstilling – eller for den sags skyld fem Cessna-fly.

De snart tre enheder – det eksisterende Clarion-hotel samt det kommende Comfort-hotel og The Hangar har i øvrigt deres egen hjemmeside: hotelscopenhagenairport.dk

Relaterede artikler:

Københavns nye lufthavnshotel klar før tiden

Fordobling af hotelværelser i Københavns Lufthavn

Her er Københavns 7.500 nye hotelværelser