Dansker afløser dansker i SAS’ topledelse

Lars Sandahl Sørensen er fra 1.maj ny topchef i SAS, som koncerndirektør med ansvar for bl.a. driften.

Lars Sandahl Sørensen er fra 1.maj ny topchef i SAS, som koncerndirektør med ansvar for bl.a. driften.

En kendt dansk tidligere topdirektør i SAS er 1. maj tilbage i flyselskabet som koncerndirektør med ansvar for driften. Her afløser han SAS’ højest placerede dansker – der skal være chef for DSB.

51-årige Lars Sandahl Sørensen returnerer 1. maj til SAS som flyselskabets øverste driftsdirektør, COO, (Chief Operating Officer). Han kom i 2003 til SAS fra et direktørjob i VisitDenmark. Frem til 2010 var han bl.a. kommerciel direktør i SAS og inden da direktør for den siden nedlagte enhed SAS International.

Han forlod SAS til fordel for et topjob i ISS-koncernen og skiftede siden til sit nuværende arbejde som partner i headhunterfirmaet Flensby & Partners, ligesom han er rådgiver for adskillige investeringsfonde og sidder i en række bestyrelser.

I pressemeddelelse siger SAS’ koncernchef, Rickard Gustafson: ”Med Lars tilbage i SAS får vi en chef med stor erfaring og også en driftsdirektør med stort kendskab til luftfartsbranchen. Lars vender tilbage til SAS i en meget spændende tid, hvor vi investerer i fornyelse af flyflåden og hvor konkurrencen er markant ændret.”

Selv siger Lars Sandahl Sørensen: ”Jeg glæder mig til at vende tilbage til SAS og arbejde med de bedste medarbejdere i luftfarten. Vi skal fortsætte med at styrke SAS’ position som Skandinaviens førende flyselskab.”

Lars Sandahl Sørensen afløser Flemming Jensen, der skal være ny adm. direktør for DSB.

x

Læs Også

Boeing på storindkøb i Kina

Boeing-fabrikkerne har indgået kontrakter til en værdi af USD 600 mio. med kinesiske leverandører.

Kursen på Tivoli-aktier helt i top

Mandag morgen var Tivoli-aktien noteret til rekord-kursen 3150 efter de seneste dage at være steget jævnt

900.000 blev forsinket med tog

Årets tre første måneder har budt på togforsinkelser langt ud over det acceptable. 15 procent af alle DSBs passagerer måtte se i øjnene, at de kom for sent.

Fly-kapring var falsk alarm

En Airbus 340-600 fra Virgin Atlantic på vej fra London Til New York, fik midt ude over Atlanterhavet en melding om, at flyet måske var ved at blive kapret.

Salg af Maersk Air kostede A. P. Møller flere millioner kr.

A.P. Møller måtte skyde 300 mio. kr. ind for at genetablere egenkapitalen og leve op til koncernens egne regnskabsprincipper.

Afgørende sommertest for SAS i dag

Trafiktallene for juni vil give en strømpil om resultatet i andet kvartal, som skal betyde et plus for, at man kan tro, SAS er på vej til målet med at vende udviklingen i år.