Dansker afløser dansker i SAS’ topledelse

Lars Sandahl Sørensen er fra 1.maj ny topchef i SAS, som koncerndirektør med ansvar for bl.a. driften.

Lars Sandahl Sørensen er fra 1.maj ny topchef i SAS, som koncerndirektør med ansvar for bl.a. driften.

En kendt dansk tidligere topdirektør i SAS er 1. maj tilbage i flyselskabet som koncerndirektør med ansvar for driften. Her afløser han SAS’ højest placerede dansker – der skal være chef for DSB.

51-årige Lars Sandahl Sørensen returnerer 1. maj til SAS som flyselskabets øverste driftsdirektør, COO, (Chief Operating Officer). Han kom i 2003 til SAS fra et direktørjob i VisitDenmark. Frem til 2010 var han bl.a. kommerciel direktør i SAS og inden da direktør for den siden nedlagte enhed SAS International.

Han forlod SAS til fordel for et topjob i ISS-koncernen og skiftede siden til sit nuværende arbejde som partner i headhunterfirmaet Flensby & Partners, ligesom han er rådgiver for adskillige investeringsfonde og sidder i en række bestyrelser.

I pressemeddelelse siger SAS’ koncernchef, Rickard Gustafson: ”Med Lars tilbage i SAS får vi en chef med stor erfaring og også en driftsdirektør med stort kendskab til luftfartsbranchen. Lars vender tilbage til SAS i en meget spændende tid, hvor vi investerer i fornyelse af flyflåden og hvor konkurrencen er markant ændret.”

Selv siger Lars Sandahl Sørensen: ”Jeg glæder mig til at vende tilbage til SAS og arbejde med de bedste medarbejdere i luftfarten. Vi skal fortsætte med at styrke SAS’ position som Skandinaviens førende flyselskab.”

Lars Sandahl Sørensen afløser Flemming Jensen, der skal være ny adm. direktør for DSB.

x

Læs Også

Turismenyheder.dk skriver

Hotellers indtjening presset – Rygepolitik på skilte overalt – Tivoli fik overskud – Kulturforlig på plads – Arne Jacobsen i Kolding – Eminem i Parken

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.