Dansker bag indsamling til krisecenter i Alanya

”Du ser ikke nøden i gadebilledet. Som ung var jeg guide i Alanya og jeg har altid haft et tæt forhold til Tyrkiet. Da jeg i forbindelse med min psykologuddannelse arbejdede som frivillig et halvt år på et krisecenter i Herning, slog det mig: Hvor bliver de kvinder af, som har brug for den slags hjælp, i Alanya?”, siger Karina Bruun Søndergaard, en af drivkræfterne bag ”Støt Alanyas kvinder og børn.”

 

I dag støtter projektet et lokalt kvindekrisecenter samt betaler seks pigers skolegang på kostskole. Pengene kommer fra et stort indsamlingsshow til fordel for kvinder og børn i Alanya, som gruppen afviklede tidligere i år.

 

Showet i Alanya bød bl.a. på underholdning af Uffe Holm og Dan Rachlin. Der var også amerikansk lotteri med præmier for 70.000 kr.
Gevinsterne bestod af rejsegavekort fra Bravo Tours, Primo Tours, Ung Rejs, Jet Time samt Cimber Sterling. Herudover havde en række lokale forretningsdrivende sponseret gavekort til middage, udflugter, smykker, lædervarer, billeje og meget andet.

 

”Det er kommet bag på mig, hvor mange penge, vi faktisk kunne rejse. 140.000 kroner! Det er en dejlig følelse at kunne hjælpe. Og i 2012 planlægger vi to indsamlingshows til fordel for Alanyas kvinder og børn – et for Alanyas lokalbefolkning i juni og så et for de danske turister i juli. Målet er fortsat at kunne støtte krisecentret og pigernes skolegang – og så er vi i gang med at se på andre projekter, som også har brug for økonomisk støtte,” siger Karina Bruun Søndergaard.

 

Bag ”Støt Alanyas Kvinder og Børn” står en gruppe danske, tyrkiske og irske venner, som har taget initiativ til indsamling af midler til fordel for kvinder og børn i Alanya med behov for hjælp. Indsamlede midler videregives ubeskåret.

Læs mere om ”Støt Alanyas Kvinder & Børn” på deres facebook-gruppe.

Skrevet af