Stena Danica, en af færgerne på ruten mellem Frederikshavn og Gøteborg. PR-foto: Stena Line.

Danskere køber flere rejser til Sverige end før krisen

Stena Line har flere bookinger end før krisen på sine to færgeruter mellem Danmark og Sverige. ”Utroligt positivt, at verdenssituationen og økonomisk usikkerhed ikke påvirker rejselysten.”

Det svenske færgerederi Stena Line, der blandt andet har to ruter mellem Danmark og Sverige – Frederikshavn-Gøteborg og Grenå-Halmstad – melder om pæne stigninger i bookinger fra danske rejsende til den kommende højsæson.

Sammenlignet med samme tidspunkt sidste år, er året begyndt med høje bookingtal på niveau med før pandemien til trods for en verdenssituation med inflation og reduceret købekraft, skriver Stena i en pressemeddelelse.

Stigningen i sommerbookinger er 20 procent sammenlignet med samme tidspunkt sidste år. Antallet af bookinger i januar i år var på niveau med før pandemien, men de nye tal fra Stena Line viser stigninger i antallet af passagerer, der tager færgerne på ferier og endagsture.

Især endagsturene er populære, her ser Stena Line en stigning på 350 procent sammenlignet med sidste år, oplyses det. Stena Line nævner ingen konkrete tal for sine oplyste stigninger, kun procenter.

Flest danskere
I pressemeddelelsen siger Ulf Staaff, kommerciel chef for rejser hos Stena Line: ”Det er utroligt positivt, at verdenssituationen og den økonomiske usikkerhed ikke har påvirket rejselysten. Vores passagerer booker forsat ture, og sommermånederne ser allerede fantastiske ud for os.”

Danske rejsende udgør majoriteten af det totale antal passagerer på Stena Lines to ruter mellem Sverige og Danmark. Rederiet ser en stigning i bookingtallene for perioden februar-april i år sammenlignet med samme periode i 2019, og alt tyder på, at denne trend vil forsætte.

Rederiet forklarer blandt andet den stigende danske interesse for Sverige som rejsemål med, at kursen på den svenske krone i øjeblikket er usædvanligt lav.

Overfarten med Stena Line fra Frederikshavn til Gøteborg tager cirka 3,5 timer, mens det tager en time mere at sejle mellem Grenå og Halmstad.

Ifølge egne oplysninger er familieejede Stena Line et af Europas førende færgerederier med 39 fartøjer og 18 færgeruter i Nordeuropa. Stena Line er en del af Stena AB-koncernen med 15.700 ansatte og en årlig omsætning på cirka 37 milliarder svenske kroner. I Danmark ejer Stena Line blandt andet rejsebureauet Best Travel.

 

Relaterede artikler:

Skrothandlers færgerederi fejrer 60 år på havet

Passagerrederi lukker færgerute til Danmark

Scandlines holder kurs mod genopretning