Danskerne elsker forretningsrejser

BUSINESS TRAVEL: En stor undersøgelse blandt nordiske forretningsrejsende viser, hvorfor mange danskere kan lide at rejse arbejdsrelateret.

Dansk erhvervsliv arbejder i stigende grad globalt, og mange medarbejdere rejser ud i verden. Hvis man havde man en forestilling om, at forretningsrejser ofte er til irritation, viser en ny undersøgelse blandt 4.427 nordiske forretningsrejsende, at det ikke er tilfældet.

Undersøgelsen er udført af BCD Travel for at indhente oplysninger om forretningsrejsendes præferencer og markedstendenser, og 1.244 danske forretningsrejsende deltog i undersøgelsen.

Både dem, der rejser hyppigt og lidt mindre, er begejstrede for forretningsrejser. Tre ud af fire danske forretningsrejsende – 75 procent – kan lide at rejse arbejdsrelateret, og hyppige forretningsrejsende kan endnu bedre kan lide at rejse arbejdsrelateret end dem, der rejser lidt mindre.

At se nye steder og komme væk fra rutinerne derhjemme er de vigtigste faktorer, der tiltrækker danske forretningsrejsende, mens tidsforbrug og savn til familien er faktorer, der taler imod.

Når det drejer sig om at vælge hotel, er placering den vigtigste faktor for danske forretningsrejsende efterfulgt af pris og forretningsfaciliteter. Ved valg af flyvning er direkte flyvninger vigtige for danske forretningsrejsende efterfulgt af pris og afgangs-/ankomsttider.

“Verden ændrer sig hurtigt. Denne undersøgelse er vigtig for BCD Travel for konstant at følge med i de forretningsrejsendes præferencer og markedstendenserne,” siger Anders Lau Nielsen, Director of Client Management Nordics i BCD Travel Denmark.