Danskerne er vilde med ferie i Danmark

ferie i danmarkTURISME: Spørger man danskerne, hvor de helst vil holde ferie, vil mange formentlig svare ’hjemme’. En ny undersøgelse viser, at danskerne ofte foretrækker ferie i eget land.

Hos VisitDenmark har de undersøgt, hvorfor flere danskere vælger at holde ferien hjemme. Det viser sig blandt andet, at Danmark er det land, danskerne bedømmer som det mest attraktive feriemål i Nordeuropa. Dernæst følger Norge, Sverige, Tyskland og Storbritannien.

”Vi ved, at moderne turister gerne vil have autentiske oplevelser, når de rejser udenlands. Den trend slår også stærkt igennem, når det gælder danskernes ferie i Danmark. I de senere år er det blevet cool at holde ferie i Danmark, for mere autentisk bliver det ikke,” siger Marie Louise Schmidt, International Projektchef for Kyst & Natur i VisitDenmark.

Undersøgelsen viser, at 32 procent vælger at holde ferie i Danmark for at opleve naturen. Lige så mange pakker kufferten for at besøge venner og familie. Kystliv og kultur er også en årsag for relativt mange.

For 25 procent er adgang til eget eller et lånt sommerhus årsagen til at ferien bliver holdt i Danmark. 12 procent har angivet økonomiske forhold som årsag.

”I Danmark er vi nemlig ikke turister, men indfødte, der udforsker natur, kultur, historie og de forskelle, der er fra sted til sted,” siger Marie Louise Schmidt.