Danskerne hentes hjem fra Nepal

Niels Amstrup.

Niels Amstrup.

REDNINGSPROCES: Flere danske rejsebureauer er begyndt at hente danskere hjem fra Nepal, men det går langsomt. I aftes manglede Borgerservice fortsat kontakt med 40 danske turister rundt om i landet.

Forholdene i Nepal efter jordskælv og efterskælv er fortsat kaotisk. Den danske Ambassade i Kathmandu har åbnet sine døre for danskere i landet, og det har et halvt hundrede benyttet sig af. Til gengæld mangler man fortsat at få kontakt med ca. 40, som af familier hjemme i Danmark er meldt savnede på grund af manglende kontakt. Mobiltelefoner virker kun i perioder.

I følge DR har Jysk Rejsebureau 36 gæster og medarbejdere i Nepal. Man mangler fortsat at få kontakt med enkelte af dem.

Bureauet begynder i morgen at sende hjem. ”Det er dog ikke alle, der kan forvente at komme på fly i morgen,” siger direktør Niels Amstrup. ”Vi kæmper med alle andre om de få pladser, der er i løbet af ugen. Det tager tid, og vi ved ikke, hvornår alle er hjemme.

De, der må blive, opholder sig forskellige steder. En del bor i den midlertidige lejr, som ambassaden har arrangeret. Andre bor på forskelige hoteller.”

Hvordan med næste sæson mon? Al infrastruktur er ødelagt så som veje, kloaknet, drikkevandsrør. Det er et spørgsmål, om alt det kan være udbedret til næste sæson i oktober–november.