Danskerne havde i februar i år rekordmange overnatninger på den danske hjemmebane, herunder på hoteller, viser nye tal fra Danmarks Statistik. Arkivfoto fra København: Henrik Baumgarten.

Danskerne satte overnatningsrekord i Danmark

I februar var der tæt på 1,1 million danske overnatninger på hoteller, campingpladser og feriecentre. Det er første gang, at tallet i februar runder én million, oplyser Danmarks Statistik.

Mange danskere valgte at holde vinterferie i Danmark i år. I februar registrerede Danmark Statistik 1,06 millioner danske overnatninger, tallet omfatter også vandrerhjem. Og det er første gang, at de danske overnatninger i februar runder én million, skriver Danmarks Statistik i en pressemeddelelse.

I forhold til februar sidste år steg de danske overnatninger 161 procent svarende til 659.000 flere overnatninger. Den store stigning skal, ifølge Danmarks Statistik, ses i lyset af COVID-19 restriktionerne i februar sidste år.

Danske overnatninger på danske hoteller steg fra februar sidste år til februar i år med 443.000 til 637.000, mens feriecentrene havde 177.000 flere danske overnatninger og endte på over 284.000. Vandrerhjem og campingpladser havde henholdsvis 30.000 og 9.000 flere danske overnatninger. Her endte tallene på henholdsvis 61.000 og 84.700.

Til sammenligning faldt de danske feriehusovernatninger i februar i år 43 procent i forhold til februar sidste år. Tallet for danskere i feriehuse er dog stadig højere end før pandemien. Forandringerne kan skyldes, at behovet for isolation i forbindelse med COVID-19 er ændret i forhold til tidligere, vurderer Danmarks Statistik.

Stigning i udenlandske overnatninger
De udenlandske overnatninger i Danmark steg i februar i år til 320.000, svarende til 576 procent flere overnatninger end i februar sidste år, men det var et fald med 34 procent i forhold til februar 2020.

Campingpladserne havde med en stigning på syv procent som eneste overnatningsform flere udenlandske overnatninger i forhold til februar sidste år. Stigningen i udenlandske campingovernatninger var i februar i år 197 procent højere sammenlignet med februar 2021.

Når der korrigeres for normale sæsonudsving, endte det samlede antal overnatninger i februar på hoteller, feriecentre, campingpladser og vandrerhjem med en stigning på 29,3 procent i forhold til januar. Overnatningerne i perioden december 2021-februar 2022 faldt med 16,3 procent i forhold til de foregående tre måneder, oplyser Danmarks Statistik.

Den nyeste opgørelse med februar-tallene kan ses via dette link til Danmarks Statistik.

Relaterede artikler:

Rekordmange holder påske i danske feriehuse

Klar med åbningsdato for nyt dansk Lalandia

Milliardær øger ejerandel i unik dansk ferieplatform