Der er booket mindst 63.000 husuger i danske sommerhuse og ferieboliger til påsken i år, heraf er over 48.000 reserveret af tyske turister. Arkivfoto: Henrik Baumgarten.

Rekordmange holder påske i danske feriehuse

Med coronakrisen i bakspejlet, sætter tyske turister igen kursen mod Danmark. Det skubber antal feriehusbookinger til det højeste niveau for påskemånederne, viser tal fra Danmarks Statistik.

Da Danmark lukkede i marts 2020 på grund af COVID-19, begyndte målbare danske bookinger i høj grad at fylde de danske feriehuses kalendere og slog sidste år rekord for påskemånederne, skriver Danmarks Statistik i en pressemeddelelse.

Til gengæld blev de tyske gæster væk, og det trak det samlede antal af bookinger markant ned. Men med afskaffelsen af alle corona-restriktioner i Danmark, herunder rejserestriktioner, vender de tyske turister tilbage, og det betyder, at antallet af bookinger for påsken i år har nået det højeste antal nogensinde i statistikkens historie.

Paul Lubson, specialkonsulent i Danmarks Statistik, siger i pressemeddelelsen:

”Sidste år var det nærmest ikke muligt at rejse, og flere danskere rykkede i et dansk feriehus i påskeferien. Både over julen og i vinterferien har vi til gengæld set, at vores tyske naboer vender tilbage, nu hvor de frit kan rejse til Danmark igen. Det vækker tilsyneladende begejstring, for der er nu flere bookinger i påsken, end vi før har set i statistikken.”

63.000 bookede husuger til påsken i år
I alt var der booket lidt over 63.000 husuger – fra lørdag til lørdag – i påskemånederne, som tæller summen af bookinger i marts og april, ved udgangen af januar i år. Med flere end 48.000 af ugerne tager flere tyske gæster i feriehus over påsken end hidtil målt i statistikken.

”Det er især i de jyske sommerhuse, mange nordtyskere har tradition for at holde påskeferie. I 2021 kunne vi tydeligt se, at grænserne var lukkede på antallet af bookede husuger, fordi tyske feriehusgæster ikke kunne komme til Danmark.

Til gengæld satte de danske bookinger flere rekorder, fordi rejserestriktioner gjorde feriehusene herhjemme populære,” siger Paul Lubson.

Boom fra Skærtorsdag
Fra lørdag den 9. april til lørdag den 16. april, hvilket udgør en hel husuge, er antallet af danske bookinger markant højere end resten af april. Antallet af overnatninger når højdepunktet på skærtorsdag og langfredag. Her kan i alt 8.000 danskere se frem til at kunne nyde påskefrokosten i et lejet feriehus, skriver Danmarks Statistik.

For de tyske påsketurister ser mønstret lidt anderledes ud. Der er en tydelig stigning i overnatninger allerede i starten af april, og så falder antallet samtidig med de danske overnatninger, når påskeferien lakker mod en ende.

”I nogle tyske delstater, herunder Slesvig-Holsten, som ligger op til den dansk-tyske grænse, har man allerede påskeferie fra 4. april. Det kan forklare, hvorfor de tyske bookinger fylder i to uger, mens de danske bookinger blot stikker ud den ene uge, vi har påskeferie i Danmark,” siger Paul Lubson.

Hele pressemeddelelsen fra Danmarks Statistik kan ses via dette link.

Relaterede artikler:

Boom af danskere i sommerhuse

Klar med åbningsdato for nyt dansk Lalandia

Milliardær øger ejerandel i unik dansk ferieplatform